Astro

6 načinov, s katerimi lahko ubijete svoje strahove

Minka Gantar
7. 6. 2020, 14.00
Posodobljeno: 7. 6. 2020, 14.05
Deli članek:

Vsi v sebi nosimo raznorazne strahove. Obstajajo pa preproste tehnike, s katerimi preverjeno svoje strahove uspešno premagujemo – in navsezadnje tudi premagamo.

Profimedia
strah

Tehnike so si med seboj različne, zato ne dvomim, da bo vsak našel vsaj eno, ki ustreza njemu.
· Zaupajte v nekaj višjega – niste sami. »Mene vodi Bog; Bog pozna vse odgovore; vem, da je zame vedno poskrbljeno. Današnji dan polagam v božje roke in zaupam v božje vodstvo. Vse je dobro. Verjamem, verjamem, verjamem.«
· Vse negativne besede, ki izražajo strah, kot so grozno, katastrofalno, kaj pa če, bojim se, da … zamenjajte s pozitivnimi besedami. Recite si: »Danes bo dober dan, zaupam.« Kadar imam »nor« dan, rečem: »Danes imam veselo.« Nočem, da je v mojem življenju norišnica; bolje je, da imam veselico.
· Ne sodelujte v pogovorih in ne poslušajte novic, ki so polne skrbi in pesimizma. Pesimizem ljudi okuži s strahom, nasprotno pa vesele novice v ljudeh vzbudijo upanje in srečo. Ta odločitev mogoče pomeni, da boste na radiu poslušali samo še glasbo, da boste ugasnili televizor, ko se začnejo dnevne novice, in da v roke ne boste prijeli nobenega časopisa, ki je poln grozot.
· Poiščite prijatelje, ki so polni upanja. Pravi prijatelji, ki vam res želijo dobro, so taki, ki vam dodajajo upanje. Tisti, ki vas kličejo in vas poiščejo samo zato, da na vas prelagajo svojo dramo, niso pravi prijatelji; to so moderne pijavke, ki vam črpajo življenjsko energijo. To so zajedavci vaše energije, to so vampirji!
· Globoko dihajte. Dovolite, da vas napolni nova energija. Dih je osnovna energija – prvo, kar naredimo v življenju, je vdih, in zadnje, kar naredimo v tem življenju, je izdih. Če se vam zgodi, da vas napade tesnoba, samo globoko, zavestno dihajte. Poleg tega pa vam vsekakor svetujem, da podprete svoje telo z vitamini skupine B, vitaminom C, omego 3 ter kalcijem. To je osnovna kombinacija hranil, ki pomagajo pri obnovi živčnih celic, ko pride v možganih do »kratkega stika«
· Začnite izpisovati iz knjig trditve in odstavke, ki temeljijo na upanju. Zavedati se moramo, da je naš duh tako kot posoda. Celo življenje so nam ljudje, ki so nam želeli dobro, vcepljali strah – delili so to, kar sami nosijo v svoji čustveni posodi – delili so strah. Sedaj je čas, da napolnite svojo čustveno posodo z vero in upanjem. Vzemite zvezek in začnite pisati svojo knjigo upanja!
Vse je na pravem mestu. Strah je obraz teme – jaz sem svetloba. Z negativnimi mislimi in prepuščanjem strahu zaviram napredek. Vse je prav. Pred menoj je novo obdobje, najhuje je za menoj. Ohranjam stanje ljubezni.