Astro

Nasvet iz tarot kart: ne tlačite se pod zemljo, ampak si dovolite poleteti

Kristina Strašek
13. 5. 2020, 07.00
Deli članek:

V napovedi za teden od 13. do 19. maja so padle karte: Devetica novcev, Sedmica palic in Desetica palic

pixabay
narava

Kariera
Tokrat se za področje kariere odpira Devetica novcev, ki pa napoveduje čas osebe rasti in prihod denarja. Trud, ki je bil vložen v karierni napredek, se bo končno obrestoval in opazili boste prve sadove.
Verjetno ste že kdaj morali posodobiti računalniški sistem … in kako dolgo je trajalo, da ste prišli do tistih 100% ter končno ponovno prižgali računalnik. Včasih se zdi, kot da traja celo večnost, mar ne? Tu je enako. Devetico si predstavljajte kot 90%, kar pomeni, da ste skoraj že tam! Manjka le še tisto nekaj malo, ki pa vam bo dano tudi od zunaj, v koliko sami nikakor ne boste sposobni. Ni to podpiranje lenobe, ampak dejstvo, da so naše karierne poti različne – nekateri tako potrebujejo zunanjo pomoč, drugi ne. Če se vam tako v tem času ponudi pomoč, je nikar ne zavrnite.
Mnogi se boste s tem tednom počutili ujete na točki, ki ne kaže potenciala. Lahko da ste zgolj malce utrujeni od preteklih mesecev. Večina med vami je dosegla veliko in sedaj je treba le še zakorakati po novi poti. Mnogi med vami boste vrženi v neke nove situacije, ki pa bodo za vas dobre. Kar vas lahko ustavi, drži nazaj, je le vaša fiksacija na preteklost. »Pa tako dobro mi je šlo«, »Imel/-a sem vse!« in podobno vam lahko jemlje pogum. Ne oklepajte se tega, kar ste imeli. Če je izginilo, je za to vsekakor obstajal dober razlog. Verjetno ste v tem času že večkrat slišali, da se nahajamo v izjemno pomembnem obdobju. Ne le da se čisti Narava, čistila so se tudi naša življenja. Kar nam ni služilo, je odšlo. Prijetno? Niti ne, a še kako nujno.
Skoraj vam je že uspelo! Nikar na zaprite sedaj računalnika in prekinite nalaganja. Če ste prišlo do 90%, boste tudi do 100!
Ključne besede:
• Premik
• Realizacija
• Delo
• Pomoč
• Uspeh
• Nov dan
• Upanje
• darovi

pixabay
Kaj pa ste si v ljubezni zadali vi?

Ljubezen
Tokrat boste morali v odnose pametno vlagati. Nujno prisluhnite intuiciji in uporabite znanja iz preteklosti. Obeta se vam tudi soočanje z okolico, ki zna biti v pomembnih trenutkih vse druga kot v podporo.
Sedmica palica sporoča, da boste morali v odnose pristopati z novo energijo, če jih želite izboljšati. Tako zasedeni kot samski se morate znati prilagajati, predvsem pa se iz preteklih napak tudi kaj učiti. Ste vedno šli le po bližnjicah? Ste morda prehitro korakali v odnosih? Morda zahtevali preveč ali premalo? Te stvari morate spremeniti. Če do sedaj ni šlo, očitno neka delate narobe – ja, vi. Nikar ne iščite napak in razlogov v drugih. Nikar ne krivite drugih. Vi se odločate, kaj sprejmete in česar ne. Vam ne sede, kako je sedaj? Torej spremenite svoj pogled na zadeve, dvignite (ali spustite) kriterije na normalno raven in začnite vlagati v prave stvari. Veliko se vam bo razjasnilo, predvsem kaj je pomembno in kaj ne. Nikar se ne bojte narediti koraka naprej, četudi ta morda pomeni popoln preobrat trenutne stabilnosti. Če stabilnost v vašem srcu nima prave energije, je le vprašanje časa, kdaj se bo porušila in vas pustila razočarane. Začnite poslušati sebe.
V naslednjih dneh pa se boste morali pripraviti tudi na boj z okolico. Od tam boste nekateri dobili dvomljivce, drugi pa tekmece. Okolica vas bo testirala, vam postavljala prepreke, a z vztrajnostjo boste premagali tudi te. Predstavljajte si, kako zabijate v zemljo kole, po katerih bodo rastli fižoli. Naletite na kamen … boste opustili, ali kamen le odstranili? Verjetno ga boste odstranili ali (če je prevelik) kol zabili le stran od njega. Ne boste torej obupali, ampak našli alternativo. Enako mora biti v ljubezenskem življenju. Naletite na oviro – premagajte jo ali jo zaobidite, ne pa čakat in jo gledat.
Sedmica palic poudarja pomen lastne gotovosti v stvari, cilje. Kaže, da se s pogumom in zaupanjem vase resnično lahko doseže absolutno vse, kar si zadamo.
Kaj pa ste si v ljubezni zadali vi?
Ključne besede:
• tekmovanje
• okolica
• trud
• intuicija
• nova energija
• temelji
• izkušnje
• sodelovanje

pixabay
Le z vztrajnostjo boste dosegli tisto, po čemer hrepenite.

Nasvet tedna
Zadnja karta je v resnici le nadaljevanje karte ljubezenskega področja in tako še dodatno podkrepi dejstvo, da je za doseganje uspeha potrebna volja, pravi namen in poslušanje samih sebe. Vi veste, kaj želite. Vi veste, kaj vam manjka, česa pa vseeno ne želite več. Z vašo vztrajnostjo boste dosegli tisto, po čemer hrepenite – tako v poslu kot ljubezni in počutju. Osredotočite se na svoje cilje in zanje začnite delati. Manifestacija je eno, delo je drugo. Potrebna je kombinacija obojega. Uspeh bo zagotovljen v trenutku, ko se boste jasno odločili, za kaj delate in zakaj. Takrat boste uvideli tudi, katera bremena so nesmiselna, katere poti nepotrebne. Nehajte dvomiti vase in svoje sposobnosti. Nikar si ne govorite stavkov, kot so »Tega si ne zaslužim« ali »Tega nisem sposoben/sposobna«. Prilagodite se, ne iščite krajšnic in pogumno zakrakajte proti cilju. Vi določate, česa ste zmožni in česa ne. Ne tlačite se pod zemljo, ampak si dovolite poleteti.