Astro

Večno vprašanje: kako težka je pot do sebe?

Magdalena Jankovec
25. 4. 2020, 10.54
Posodobljeno: 25. 4. 2020, 11.02
Deli članek:

Življenje je tako zahtevno, vse mi gre narobe. Nič ni tako, kot sem si želel(a). Kaj naj naredim? To je vprašanje, ki si ga vsi postavljamo v različnih situacijah in dogodkih.

dk
Magdalena Jankovec

Kaj se dogaja z nami? Zavedati se moramo, da se vsak trenutek spreminjamo in da se spreminjajo tudi naši pogledi na življenje. To nam daje moč, da postajamo modrejši in izbiramo boljša izhodišča za življenje.

Najprej nam mora biti popolnoma jasno, da smo sami ustvarili dogodke in situacije, v katerih smo. Biti brutalno iskren sam s seboj je prvi korak, da začnemo spreminjati sebe. Tukaj ne gre za napačnost ali pravilnost sebe, ampak za to, da ugotovimo, kaj je to v nas, kar povzroča stanje, v katerem smo.

VPLIV DRUGIH

Naša pričakovanja, zaključki, sodbe, kalkulacije in izračuni ter odtujevanje od sebe in drugih ljudi je največji problem, ker je v to vpet um, ki hoče imeti vse pod nadzorom in nas dela vedno napačne. Tukaj gre še za občutek krivde, sodbe in napačnost sebe, saj smo sprejeli in ponotranjili od drugih vse te občutke.

Ali sem res to jaz ali sem vse kaj drugega, kar iščem zunaj sebe.

KJE ZAČETI

Pomoč poiščimo pri ljudeh, ki gledajo na življenje z drugačnimi pogledi in prepričanji, ki nam lahko dajo orodja, da se posvetimo sebi, ki nas brcnejo iz cone žrtve in ubogega jaza.

Ljudje, ki vam dajejo potuho in vas pomilujejo, vam jemljejo moč in zato se ne premaknete. Vsi imamo toliko moči v sebi, da lahko gore premikamo, in ko pomislimo, da moramo narediti prvi korak pri spreminjanju sebe, potegnimo vase vso moč, ki jo nehote dajemo drugim.

Nehajmo pričakovati, da bo ves svet klečal pred nami in nas moledoval, naj se spremenimo. To ne deluje!

PREPUŠČANJE

Ko padeš globoko sam s seboj v črno luknjo, ni važno, na katerem področju življenja, se sam odločiš in izbereš: dovolj mi je tega! Samo zastaviti si je treba vprašanji: kaj lahko spremenim pri sebi in kakšne neskončne možnosti so zame, na katere nikoli nisem pomislil(a), da obstajajo?

To sta vprašanji, ki spremenita energijo v telesu. Potem ko si ju zastavite, ne delajte svojih načrtov, zaključkov in izhodov, kako bi moralo vse to potekati, ampak prepustite vesolju, da vam dostavi to, po čemer sprašujete.