Astro

Korona virus skozi djotiš vpogled in preventivni nasveti

Tina Pipan
14. 3. 2020, 10.28
Posodobljeno: 14. 3. 2020, 14.00
Deli članek:

Situacija v svetu ta trenutek ni rožnata in tega se večina nas zelo dobro zaveda. V članku vam želim predstaviti par ključnih pogledov na korona virus skozi djotiš ter nekaj preventiv, ki lahko pomagajo.

tina pipan
tina pipan

Širjenje virusa na Kitajskem se je začelo konec decembra, ko se je 26. 12. 2019 aktiviral močan sončev mrk na približno 10 stopinjah ozvezdja Strelca (po dejanskem, sideralnem zodiaku, o katerem sem že pisala v članku 'Obstajata dva zodiaka - dejanski in navidezni').

Ozvezdje, v katerem se je decembra aktiviral sončev mrk, je ozvezdje Mool, ki je povezano z globokim čiščenjem, takšnim, ki seže do korenin in z velikimi preobrazbami, ki sedaj dejansko potekajo v svetu. Sončevemu mrku je januarja sledil lunin mrk, ko se je virus močno širil na področju Kitajske in drugih držav Azije.
A kaj je aktiviralo novo močno širjenje virusa izven Azije, predvsem v Evropi in tudi drugod po svetu?
Mislim, da smo se vsi astrologi strinjali, da je 2. polovica meseca februarja in mesec marec precej kritično in neugodno obdobje. Težko je bilo napovedati nekaj tako globoko preobražujočega, kot je trenutna situacija. Ljudje imamo svobodno voljo in stvari bi se lahko odvile tudi drugače, v to globoko verjamem. A vseeno, ta trenutek smo, kjer smo in moramo delovati odgovorno, modro, zrelo in predvsem mirno.
V mesecu februarju se je 22. 2. zgodila reaktivacija decembrskega sončevega mrka, le -tega je aktiviral princip Marsa. Poleg tega se je skoraj hkrati, točneje 25. 2., zgodilo srečanje Marsa in južnega luninega sečišča – Ketuja, ki prav tako odseva globoka prečiščevanja in močno karmično čiščenje čustev strahu, panike, tesnobe …Hkrati smo imeli še obdobje retrogradnega Merkurja, ko komunikacije niso stekle, niso bile pravilno predstavljene in slišane in ko je bila zmeda znotraj in zunaj prevelika, da bi lahko pravilno delovali.
Kako dalje?
V mesecu marcu nas kmalu čaka zadnja, še močnejša aktivacija decembrskega mrka, ki se bo zgodila 22. 3., seveda ponovno v globoko prečiščujočemu ozvezdju Mool. Aktivira jo najbolj karmičen princip južnega luninega sečišča – Ketu. Vse to se žal zgodi tudi točno nad Slovenijo in njeno natalno karto po djotišu. In ja, do takrat lahko stvari še eksponentno naraščajo, v aprilu pa nas vseeno čakajo kvalitetnejši naravni ritmi in mislim, da bi se stvari lahko začenjale umirjati.
Dejstvo je, da bi se stvari lahko odvile tudi drugače, če bi bile na kolektivni ravni in ravni vsakega posameznika odločitve drugačne, bolj modre in zrele. In predvsem odgovorne. Princip Saturna je namreč po sideralnem, dejanskem zodiaku 24.1. vstopil v svoje ozvezdje Kozoroga in neodgovorno ravnanje preprosto ni in tudi v prihodnosti ne bo več tolerirano.
Prav tako sedaj celotna Slovenija čisti energijo strahu (jasno vidno po djotiš karti Slovenije) in ravno zato rabimo največ podpore in hkrati največ notranje preobrazbe.
Obdobje do konec marca je ključno, zato sedaj moramo delovati modro, zrelo, odgovorno do soljudi in družbe. Skoraj nimamo več izbire, tiste na zunaj ne. Ostaja pa neomejena možnost svobode navznoter, tega nam nikoli nič ne more vzeti.
Ostanimo doma. In v tišini narave. Naše velikokrat vse preveč egoistične plane potisnimo na stran in pojdimo v tišino, odmik, v naravo, v poglabljanje vase in v naše najbližje odnose.
Kot je rekel že Einstein: »Nobenega problema ne moremo rešiti na enakem nivoju, kot je le-ta nastal«.
Zato potrebujemo dvig zavesti. Vsakega posameznika. Narava potrebuje regeneracijo. Mi jo potrebujemo. Moramo se ustaviti in iti v tišino.

In zagotovo v tej situaciji lahko naredimo nore pozitivne preobrazbe. Delujmo resno in odgovorno, a hkrati pozornost usmerimo na pozitivno razrešitev situacije.
Po djotišu mrk 22. 3. reaktivira Ketu, ki je povezan s tišino, meditacijo, globokim čiščenjem, pa tudi z uvidi in dvigom zavesti ter s pomočjo živalim.

Pomagajmo zdravnikom, ki so sedaj zagotovo najbolj izpostavljeni in ogroženi. Predvsem tako, da upoštevamo njihove nasvete in prošnje.
Zvok, ki harmonizira obstoječo situacijo je KEM, pa ga lahko večkrat uporabljamo ali zapojemo. Podobno kot OM, samo da je to KEM.
Po Sloveniji že potekajo številne skupine (na daljavo), kjer vsak dan ob 18h ali 19h delamo energijsko podporo.
Torej, če imamo možnost, se ob 18h lahko pridružimo z meditacijo ali kakšno tehniko sproščanja. Lahko tudi v tem času 108 x zapojemo zvok KEM.
Doma večkrat naredimo kakšno jogijsko vajo ali pranajamo za odpiranje prsnega koša, za podporo pljuč. Ni treba nič zakompliciranega, čisto preprosto, da je ta del predihan.
Na telesnem nivoju priporočam preventivno uživanje D vitamina, C vitamina in alkoholne tinkture ameriškega slamnika (od Vogla). Pa seveda vsak dan sprehod na zraku. Za paniko, tesnobo ali anksioznost ter premagovanje strahu priporočam Bachovo rešilno zdravilo. Pijte veliko tople vode in se izogibajte močnati hrani, ki slabi pljuča. Imejte bazično večerjo brez preveč OH-jev. Za podporo dihalnemu sistemu si vsak dan razmažite kapsulo probiotika Axiboulardi po ustih, saj tako pride skozi sapnik v pljuča in jih krepi.
Ker se z aprilom začnejo boljši naravni ritmi verjamem, da imamo vse možnosti, da se stvari umirijo in da zaustavimo najhujše ter iz tega močno preobražujočega obdobja odidemo s številnimi uvidi in pozitivno spremenjeni navznoter
Ostanite mirni in ostanite zdravi.