Astro

Preplet karmične popotnice in svobodne volje: to je življenje

Tina Pipan
20. 2. 2020, 08.00
Posodobljeno: 20. 2. 2020, 09.40
Deli članek:

Osnova djotiša, vedske astrologije, je natalna karta - slika neba v trenutku našega rojstva. A kaj pravzaprav lahko preberemo v njej?

profimedia
človek vesolje

Natalna karta je kot nekakšno zrcalo, ogledalo tistemu, kar smo prinesli s seboj. Tisto, kar ljudje prinesemo s seboj na svet, pa je naša karmična popotnica.

Še vedno in zelo pogosto se srečujem z ljudmi, ki se besede karma bojijo ali si jo napačno razlagajo.

CELOTNA VIBRACIJA

Beseda karma pomeni delovanje. Mi vsi imamo vsak trenutek ogromno kanalov ustvarjanja. Zavedno ali nezavedno vsak trenutek ustvarjamo. Skozi misli, čustva, odzive, reakcije, skozi notranjo vibracijo in seveda tudi skozi zunanje delovanje. Karma je preprosto vse, kar smo nekoč nekje, skozi vse te kanale ustvarjanja ustvarili in kot našo lastno prtljago prinesli s seboj v življenje tukaj in sedaj.

In o tem govori natalna karta, tudi v djotišu. O vseh naših danosti, talentih, torej o naši pozitivni karmični popotnici, ter seveda tudi o neravnovesjih in težavah, o ljudem manj ljubi težji karmični popotnici. Tako ena, kot druga se nam seveda lahko kažeta skozi različna področja našega življenja. A tisto kar je potrebo razumeti je, da pravzaprav karma ni nikoli zunaj nas. Je del našega telesnega, mentalnega, čustvenega in energijskega ustroja, je del naših živčnih povezav, del sinaps, nahaja se v ozaveščenih delih našega ustroja ali globoko skrita v nezavednih obrazcih in vzorcih delovanja. Je v nas in nikoli izven nas. Karma so naši notranji vzorci in obrazci delovanja, odzivi, reakcije, vrednote, prepričanja in celotna energijska vibracija, ki jo nosimo s seboj.

UJETOST V OBRAZCE

Naše življenje tukaj in sedaj pa je vedno prepletanje karmične popotnice, ki smo jo prinesli s seboj in svobodne volje, svetlobe lastne vsakemu živemu bitju. Seveda ni vse tako enostavno in velikokrat mislimo, kako zelo svobodni smo, pa smo pravzaprav ujeti v nezavedne obrazce delovanja, ki se nam potem na zunaj in kot naravna posledica kažejo skozi različna dogajanja v našem življenju.

A ljudje imamo možnost, vsak trenutek, tukaj in sedaj izstopiti iz notranjih karmičnih obrazcev delovanja in s tem spremeniti svoj svet, tisto kar nas obkroža in vse tisto kar doživljamo.

In ja, djotiš je tisti, ki nam skozi svoj vpogled pokaže, kaj se nam je ali se nam bo lahko dogajalo kot karmična popotnica, a hkrati je dobro, da pokaže tudi pot, kako le to lahko spremenimo in se odhakljamo od notranjih spon in vzorcev, ki nas tako velikokrat bremenijo.

VEN IZ MATRICE

Želim si, da bi ljudje razumeli, da lahko spremenimo naš notranji ustroj, karmične obrazce delovanja, sinaptične povezave v možganih, ki vplivajo na doživljanje sveta. Želim si, da bi se znali ustaviti in bi znali ujeli prazen prostor med mislimi in čustvi, ki vedno sledijo. Da bi se naučili manj verjeti vsem mislim in čustvom, jih postaviti pod vprašaj. Niso vse kar obstaja, nikoli. Da bi zmogli iti iz matrice našega življenja. Ta matrica je naša karmična popotnica. Ta matrica je natalna karta, tako v djotišu kot v vseh ostalih astrologijah. Je škatla, box, obrazec delovanja, znotraj katerega se odvija naše navidezno svobodno življenja.

Zato cilj djotiša nikoli ni in nikoli ne bo natančno predvidevanja prihodnjih dogodkov. Temveč pomoč pri tem, kako si lahko pomagamo in spremenimo karmično popotnico, ki nas velikokrat bremeni, prav tako, kot nam velikokrat prinaša tudi čudovite ljudi ali izkušnje.

Pravi smisel vsake astrologije je videti čez in globlje, iti iz okvirov natalne karte in pomagati ljudem k svobodnejšemu življenju. Iti iz okvirov natalne karte, to je cilj. Tudi in predvsem v djotišu.