Astro

Tarot napoved: poudarjeni strahovi in podvojeni dvomi

Kristina Strašek
16. 2. 2020, 09.00
Deli članek:

Za obdobje od 16. do 22. februarja so pasle karte Petica čaš, Devetica mečev, Trojka mečev

pixabay
mož elektrika

Kariera
Če si pogledate karto Petica čaš, lahko na njej opazite tri prevrnjeni in dve še vedno stoječi čaši. Kar je pri tem ključnega, je foksu osebe na karti, katere pogled je usmerjen proti prevrnjenim. Kaj torej to pomeni?
Foksu je usmerjen na napačne čaše – priložnosti. Na drugi strani imamo namreč še vedno dve stoječi, ki pa potrebujeta pozornost. V tem tednu je tako pomembno, da prenehate z »žalovanjem« za izgubljenim in se raje osredotočite na opcije, ki so še vedno pred vami. Kaj zato, če se posel morda ni izšel. Prav tako si ne ženite toliko k srcu, če ste bili ravnokar odpuščeni ali razgovor za novo službo ni šel tako, kot ste si želeli. Verjetno ste že neštetokrat slišali, da se vse zgodi z razlogom. Stvari se končajo, ker ne služijo več namenu. V poslu tako ponovno zberite svoje misli in si zastavite nov plan. Ne obupujte, ampak se ponovno dvignite in učite iz napak. Preprečite, da padeta še zadnji dve čaši. Vas navdaja občutek jeze ali žalosti? Ste polni zamer? Zavoljo vas in vaše prihodnosti se s tem tednom s tem tudi soočite in predelajte. Jeza in sovraštvo škodujeta le vam. Zaradi njih boste delali napačne poteze, si ustvarili več sovražnikov kot prijateljev. Kar delate, delajte iz ljubezni in strasti, ne pa iz želje po maščevanju ali iz čistega obupa.
Čustvena plat vam lahko v tem tednu tako poslovno dela težave. Če se počutite izigrane, premislite zakaj. Kaj je oseba naredila, da vas je resnično razočarala? Ste po tihem to pričakovali? Ste videli znake? Ste bili morda naivni? Kaj pa če vam rečem, da ta oseba ni vir težav … je le vmesni člen, ki vas je po svoje opomnil na drugo zgodbo iz vaše daljne preteklosti. Ustvarjen je bil vzorec, ki vas še danes drži v začaranem krogu. Čas je, da spregledate in se prenehate postavljati v vlogo žrtve. Začnite uporabljati svojo energijo na prav način.
Finančno gledano teden ne bo najlažji, a nekateri med vami boste vseeno prejeli določen izkupiček denarja. Zanj boste morali žrtvovati nekaj, kar vam je velikega pomena … morda celo odnos. Premisliti bo treba, ali je količina denarja res vredna tega žrtvovanja.
Ključne besede:
• Možnost pritoka denarja
• Žrtvovanje
• Preusmeritev fokusa
• Čas osamljenosti
• Sooči se z jezo
• Vzdržljivost
• Sklepanje dogovorov
• Čustvena poteza
• Potreba po previdnosti
• Potreba po razmisleku

poxabay
Obetajo se noči, ki bodo daleč od umirjenih.

Ljubezen
Tokrat bo teden bolj osredotočen na tiste, ki že dalj časa trmasto vztrajajo v odnosih in situacijah, ki jih jemljejo samozavest ter jih ohranjajo v nenehnem občutku strahu, sramu, razočaranja. To je teden, ko bodo strahovi toliko bolj poudarjeni, dvomi podvojeni. Obetajo se noči, ki bodo daleč od umirjenih, a v svojem bistvu nosijo pomembna sporočila … ne ignorirajte jih.
Zakaj bežite pred resnico? Zakaj menite, da lahko bolečino prikrijete, jo potlačite? Žal ne gre tako in nikar ne pričakujte, da se bo situacija rešila sama od sebe. Že res, da boste s tem tednom podprti pri razreševanju tovrstnih odnosov, a to še zdaleč ne pomeni, da lahko samo čakate na čudež. Spremembe uvajate vi … zanje pa morate narediti nekaj, česar niste vajeni: sebe dati na prvo mesto. Vam bo uspelo?
Kot sem omenila, v tem tednu bodo dvomi podvojeni, strahovi močnejši. Občutek osamljenosti in žalosti je lahko pri mnogih močnejši in zdelo se vam bo, da je vse skupaj skorajda brezupno. A resnica je ta, da je treba le zbrati pogum in končno spregledati. Če boste objektivno pogledali na situacije, boste opazili veliko več opcij, kot pa mislite, da jih je. Nehajte samo čakati, ampak naredite nekaj. Ni treba takoj obupati, ampak morda le k obstoječem odnosu pristopiti drugače. Dajte si čas, da prvo pri sebi predelate temo. Dokler bo ta tam, boste na podlagi nje tudi delovali … to pa veste kam vas pelje. V žalost.
Tisti samski, ki nad tem »statusom« obupujete, boste morali s tem tednom veliko bolj garati pri delu na sebi. Ne si govoriti kako ste bogi in nesrečni. Kako nikoli ne boste našli partnerja. Če bi vprašali osebo, ki je bila (ali je še) v nasilnem odnosu, verjemite da bi bili še kako srečni, da ste sami. A jasno je, da obupane osebe nihče ne želi ob sebi. Obupana oseba nas namreč vleče dol. Nehajte se tako iz čiste navade tlačiti nižje in nižje. Začnite se zavedati, zakaj ste ZAKON. Zakaj si zaslužite le najboljše. Zavedajte se, da ste vi oseba, za katero nekdo drug moli, da jo spozna. Recite svojim notranjim demonom DOVOLJ in spremenite lasten tok. Kaj potem če se ni vedno izšlo. Kaj potem, če vas je prizadel/-a. Predelajte že to in pojdite naprej. Za naslednjim vogalom vas čaka vaša duša dvojčica … dajte se no končno premaknit naprej.
Ključne besede:
• Strah
• More
• Analiza
• Bežanje pred resnico
• Težava z odločanjem
• Sproščanje jeze
• Delo na samozavesti
• Pomanjkanje zaupanja
• Sramota
• Odpoved

pixabay
Vse se vedno začne z našo željo in prvim korakom.

Nasvet tedna
Morda tokrat delujem nekoliko bolj »napadalna« do samskih in tistih, ki obupujejo, a glede na karte druga niti ni bilo na izbiro. Veste, nenehno se držati v temi in si govoriti, da ste najbolj nesrečen človek na tem svetu, vas ne bo peljalo do želenega. Še kako nevarno je, ko se navadimo biti v vlogi žrtve. Karkoli nam kdorkoli reče, vidimo to kot osebni napad in še en razlog, da zasovražimo ljubezen in iz sebe delamo mučenika. Še kako glasna je bila tokrat karta Devetica mečev. Demoni bodo rastli, ker jim vi to dovolite. Demoni vas bodo ranili, ker jim vi to dovolite. Kaj če bi jih končno naslovili in rekli AJDE? Ne pravim, da je to enostaven proces. Je pa nujen. Vsi smo bili kdaj ranjeni, vse je kdaj bolelo. Vsi smo bili kdaj izdani, ponižani, razočarani, postavljeni na stran itd. Vsi. Še vedno smo preživeli. Želite spremembo? Uvedite jo sami. So poteze, ki zahtevajo več poguma in več dela. Ampak vse se vedno začne z našo željo in prvim korakom. Naredite ta korak že danes.