Astro

Se umorjena lepotica po smrti maščuje moškim?

uk
8. 1. 2020, 13.39
Posodobljeno: 8. 1. 2020, 23.42
Deli članek:

Nekatere grozljive legende naj bi nastale čisto po resničnih dogodkih, a je težko izluščiti kaj je dejansko res in kaj plod domišljije.

Promocijski material
Pazduhe

Azija je za povprečnega Evropejca izjemno eksotična in to velja tudi za njihove urbane legende. Nekatere so z ramo ob rami z največjimi hollywoodskimi grozljivkami.
Dekle ancolskega mostu (Indonezija)
Legenda se vrti okoli dekleta z imenom Maryam, ki naj bi povzročala številne prometne nesreče na mostu v Džakarti.

dk
Posnetek z ancolskega mostu.

Maryam naj bi bila služabnica bogatega trgovca okoli leta 1800. Bila je lepa in trgovec si jo je zaželel za konkubino, a ga je zavrnila in zbežala. Našel jo je drugi trgovec, ki si jo je prav tako zaželel, a je zavrnila tudi njega. Zato jo je s skupino moških posilil in jo umoril, njeno truplo pa odvrgel iz mosta v reko. Maryam naj bi žela svoje maščevanje nad moškimi, ki se peljejo preko mosta.

dk
Maria Labo

Maria Labo (Filipini)
Maria naj bi bila srečna žena policista in mati dveh dečkov. Ker niso imeli veliko denarja, se je Maria zaposlila pri nekem starejšem moškem, ki pa je bil preklet, da je moral jesti človeško meso. Umrl je lahko samo tako, da je svoje prekletstvo prenesel na nekoga drugega in to je storil Marii ter umrl. Maria je začutila neustavljivo željo po človeškem mesu in, ko se je nekega dne mož vrnil domov in vprašal kje sta otroka, je samo pokazala na lonec na mizi. Napadel je svojo ženo, ki pa je zbežala. Maria naj bi še danes hodila po svetu in iskala svoje nesrečne žrtve.

dk
Lutka z grozljivo vsebino

Hello Kitty morilci (Kitajska)
Leta 1999 so brutalno umorili 23-letno Fan Man-yee, njeno glavo pa všili v lutko Hello Kitty. Policija ni imela nobenih sledi, dokler ni do njih prišla 13-letna deklica, punca enega od morilcev, in povedala, da je videla duha umorjene. Policisti so res preverili njeno zgodbo in policija je res našla preostanek trupla pri treh osumljencih, ki so dobili dosmrten zapor. V hiši kjer je bila umorjena nesrečna Fan pa so kasneje večkrat videli njenega duha.