Astro

Maske bodo padle - na nebu je zavladal škorpijon

bj, sn
24. 10. 2019, 12.00
Posodobljeno: 25. 11. 2019, 14.19
Deli članek:

Sredina jeseni, v kateri vlada znamenje škorpijona, predstavlja jasno vsebino: umirajočo in opustošeno, črno in temačno naravo, čakajočo na preporod in ponovni razcvet.

dreamstime
škorpijon

Glavne značilnosti škorpijona so: borben, kljubovalen in strasten, še najbolj značilni pojmi, povezani z njim, pa so: smrt, regeneracija in neuničljivost. Neizogibni del njegove narave je notranji nemir, zato pada iz skušnjave v skušnjavo in vedno znova najde izziv zase, poleg tega se loteva le tistih aktivnosti, pri katerih je potrebna popolna angažiranost.
Znan je kot izjemno zvest prijatelj, a tudi kot tisti, ki v primeru hude ogroženosti na plan privleče smrtonosno želo.
SKRIVNOSTEN …
Simbolika elementa vode je pri škorpijonu izražena v obliki naraslih jesenskih voda in nenehnega strahu pred njihovim uničevalnim učinkom. Kadar te vode izkoristimo na pravi način in jih imamo pod nadzorom, nam pa prinašajo velike koristi in obenem omogočajo nadaljevanje življenja.
Po razdelitvah tradicionalne astrologije škorpijonu vlada Mars, bog vojne, neustrašen, borben in nepopustljiv vojščak, moderna astrologija pa je v prejšnjem stoletju za vladarja škorpijonu določila oddaljenega Plutona, temačno, skrivnostno, hladno in neizprosno kamnito gmoto na robu osončja. Oba vpliva skupaj prinašata temačnost, ničnost, sence in podzemlje, pa tudi iskro, ki izpod pepela obeta novo rojstvo, nov razcvet, preporod. Predvsem Pluton je mitološko močno povezan z likom ptiča feniksa, ki zgori v ognju, da bi nato iz ognja izšel kot večji, lepši in boljši.
… IN MRAČEN
Med škorpijoni je mogoče najti tudi tako imenovani »nižji tip«, ki je v veliki meri nasproten vsemu dobremu. Zanj je bolj kot rdeča značilna črna barva, bolj kot konstruktivnost mu pristoji destrukcija, uničevanje, še najbolj pa je znan po uživanju v lastnih in tujih slabostih, ves čas na meji sadizma in mazohizma, ki se v marsikaterem škorpijonu celo prepletata. Pogosto gre pri tem za splet vzrokov, katerih izvor je v lastnih negativnih izkušnjah, med vzroki pa lahko najdemo tudi telesne hibe, duševno ali seksualno neravnovesje.
Vsekakor je take vrste škorpijon mračen, razdiralen, zajedljiv, neznosno ciničen in zloben, če pa se mu zgodi, da zaide na stranpoti človečnosti, tolerance in morale, ga na tej poti rušenja in samouničevanja prav nič ne more ustaviti. Da bo na koncu poti pokončan sam, ni dvoma, vprašanje je le, koliko drugih žrtev bo zahtevala ta njegova pot.
K sreči tovrstni razdiralni škorpijoni niso v večini, zato imamo možnosti, da v osebi tega znamenja najdemo skrajno zvestega prijatelja, sposobnega vsakršnega odrekanja, da bi prispeval k skupni stvari ali kakemu višjemu cilju. Kdor zna pozitivno obrniti in uporabiti škorpijonove izjemne sposobnosti, je lahko srečen, da ga ima ob sebi.

Profimedia
škorpijon

ŠKORPIJON ZGODOVINSKO
Prav posebna ter s temačnostjo in samouničevalnostjo prepredena škorpijonova energija je burila domišljijo od nekdaj.
V starodavnem Egiptu se je povsem uveljavilo verovanje, da je škorpijon tisti, ki pomaga dušam pri prehodu iz fizičnega telesa v posmrtno življenje. Škorpijon naj bi pozneje tudi nadzoroval spust duše z astrala in njeno podajanje v naslednje zemeljsko življenje.
V nekaterih drugih kulturah se je škorpijon uporabljal celo kot totem za cikle smrti in ponovnega rojstva, saj je tako kot kača, ki v enem življenju odvrže svojo kožo in se prerodi, več očiščenj in ponovnih rojstev v enem fizičnem življenju sposoben tudi on, le da manj transparentno.
Tako že iz davnih časov velja pravilo, da smo pod Soncem v škorpijonu vsi poklicani, da se razsvetlimo in ponovno rodimo.
ŠKORPIJON 2019
Letošnja sezona škorpijona je kot vsaka nekaj posebnega, a tokrat se bo marsikomu zdela naporna kot še nobena. V letu 2019 škorpijon namreč brska po naših skritih strasteh, za ceno lastnega (in tujega) življenja je pripravljen odkrivati resnico in ji priti do dna: neusmiljeno bo kopal, dokler ne bo padla še zadnja maska sprenevedanja.
Škorpijon stanja, v katerem se je znašel, ni zakrivil sam …, povzročili so ga planeti s svojimi konstelacijami na nebu, ki se jim pač ne da izogniti. Glavno vlogo ima seveda Merkur, ki s svojo pozicijo v škorpijonu postane preiskovalec, ki mu tudi najboljši forenziki iz televizijskih nadaljevank ne morejo konkurirati.
Splošna značilnost, ki nas bo zaradi vladavine škorpijona prevevala, je bolj kot običajno intenziven stik z vsemi svojimi občutki, tudi najtemnejšimi, kot sta ljubosumje in bes. Škorpijonska energija nas bo tudi spodbujala, da gremo globoko vase in se posvečamo razmislekom, kot so: kje smo bili, kdo smo in kdo postajamo. Čas je torej idealen, da občutimo vse ritme in odtenke svoje življenjske poti ter si začrtamo vsaj okvirno želeno smer za naprej.

Wikipedija
škorpijon

VPLIVI
Zdaj pa si še poglejmo, kako bo v času svoje vladavine do 23. novembra 2019 škorpijon vplival na znake zodiaka.
OVEN
Škorpijonova energija bo vnela vaša občutja, povezana s strastmi, smrtjo, metamorfozo. Se sliši intenzivno? Saj tudi bo! Očistite svoje omare vseh okostnjakov, le tako se njihova temačnost ne bo vlekla za vami v prihodnost.
BIK
Medtem ko je večina drugih znakov ustrahovana z intenzivnostjo škorpijona, ste vi ob njegovih vibracijah umirjeni. To je zato, ker je škorpijon vaš nasprotni znak, vaša »druga polovica«, ki aktivira vašo partnersko cono. Pogoj, da bo vse v redu, je, da ohranite poštenost.
DVOJČKA
Sezona škorpijona vam daje (prepotrebno) priložnost, da se preizkusite v svoji dvojnosti. V naslednjih tednih razmislite, kako vaše vsakdanje dejavnosti vplivajo na vaš duh. Ali rutina potrebuje preklop? Namesto da delate isto kot po navadi, poskusite nekaj drugega. Objemite vse vidike sebe, ki so bili zapostavljeni.
RAK
Ko se Sonce premakne v to podobno vodno znamenje, bo v vaše vsakdanje življenje povabilo samozavest, ustvarjalnost in (hm) romantiko. Da, prav ste prebrali: do druge polovice meseca bo vaš magnetizem tako močan, da vam bo ljubezen padla neposredno v naročje! Zaslužili ste si jo.
LEV
Sonce (vaš nebesni vladar) se je torej preselilo v novo znamenje. In sezona škorpijona, dragi levi, aktivira vaše najpomembnejše področje – ljubezen, ki vam pomeni temelj za osebno srečo. Čeprav vam tudi drugi uspehi zelo godijo, bo vaša prioriteta v prihodnjih tednih ljubeče urejanje domačega brloga in odnosov v njem.
DEVICA
Za vas, draga devica, škorpijonska energija aktivira območje vaše družabnosti. To je odličen čas, da organizirate nekaj veselih uric in se ponovno povežete s starimi prijatelji ali eno pomembno osebo iz svoje preteklosti. Bodite pa pozorni na vsa jasna ali manj jasna sporočila, ki jih boste prejeli, saj lahko dramatično vplivajo na vašo prihodnost.
TEHTNICA
Zaradi Sonca v škorpijonu imate tehtnice razlog za veselo praznovanje. Energija tega znaka namreč aktivira območje vaše osebnosti, ki je povezano z materialnim bogastvom in financami, zato je to odličen čas, da si pridobite tolikšne količine denarja, da jih boste dali nekaj na stran oziroma na varčevalni račun.
ŠKORPIJON
Za vas, dragi vladar škorpijon, bo vaša sezona zelo blagodejna. Pozitivno bo izboljšala vse vaše odnose, napetosti v družini, na delovnem mestu se bodo zmanjševale in do sredine prihodnjega meseca povsem izničile. Vaša borbena nrav se bo umirila in končno boste zadihali mirno.
STRELEC
Sonce je zdrsnilo v škorpijona, vaše sosednje znamenje. To bi lahko pomenilo samo eno stvar: vaš rojstni dan je takoj za vogalom! Preden začnete načrtovati zabavo, pa v naslednjih tednih ocenite trenutne razmere. Pripravljate se namreč na začetek novega sončnega cikla, zato ne bodite presenečeni, če boste z neverjetno lahkoto za seboj pustili vse – tako ljudi kot stvari, ki vam ne služijo več.
KOZOROG
Za vas bo škorpijonova energija izjemna spodbuda, da razmišljate globalno. Verjetno se trenutno sicer ne počutite v najboljši koži, saj še niste dosegli nobenega od ciljev, ki ste si jih pred časom zastavili. Vendar se bo vse uredilo, če naslednjih nekaj tednov ne boste pozabili, da lahko dejanja prijaznosti prinesejo gromozanske koristi. Seveda, dobra karma – vendar je to tudi preprosta matematika. Več ko boste storili za druge, bolj bodo drugi pripravljeni kaj storiti za vas in s prakticiranjem vzajemnosti ni nič narobe!
VODNAR
Škorpijonova energija osvetljuje področje vaše osebnosti, povezano s poklicnim uspehom in kariernimi težnjami, nenadoma se boste začeli gibati z nadzvočno hitrostjo. Ne glede na to, ali se dogovarjate o povišanju plače ali ustanavljate svoje podjetje, sezona škorpijona temelji na tem, da prevzamete glavno besedo.
RIBI
Čeprav je nastopilo obdobje mračnega škorpijona, boste vi prihodnje tedne občutili vse prej kot temo. Ker energija škorpijona aktivira vašo cono ustvarjalnosti, se boste počutili svetlo, sončno in navdihnjeno. Drage ribe, pred vami je torej izredno umetniško obdobje, vsak trenutek imejte pripravljene svinčnike, barvice ali kakršnokoli orodje pač, s katerim najbolje izražate svojo domišljijo.