Astro

Celo največjim zvezdnikov se zgodi, da bankrotirajo

tp
5. 10. 2019, 08.00
Deli članek:

Kdo pravi, da gresta slava in bogastvo z roko v roki? Če mislite, da vsaka hollywoodska zvezda, ki polni rumene medije, služi milijone, se motite. Poznamo vsaj pet slavnih, a ne ravno bogatih zvezd.

Profimedia
Igralka je vneta borka za pravice živali.

1. Pamela Anderson

Večina ljudi je prepričanih, da si je platinasta Pamela Anderson, ki se je proslavila v popularni seriji Obalna straža (Baywatch), prislužila dosmrtno bogastvo, vendar to ne drži. Zanjo nista bili donosni niti dve ločitvi z dvema slavnima in bogatima moškima, saj ima spet blokiran bančni račun. Za prenovo hiše je namreč potrošila skoraj milijon evrov, za davke pa ji je zmanjkalo denarja. Zato je morala prodati hišo.

2. Terrell Owens

Eden najboljših lovilcev Lige NFL, Terrell Owens, si je v času kariere prislužil veliko bogastvo, vendar je ostal brez vsega. Slabe poslovne odločitve, vlaganje v nelegalni vodni park in brezglavo kupovanje nedonosnih nepremičnin so tega zvezdnika ameriškega nogometa spravili na beraško palico. Poleg tega je vzdrževal kar tri ženske in štiri otroke, čeprav nikoli ni bil poročen.

3. Toni Braxton

Večkrat nagrajena glasbena zvezda Toni Braxton, ki je v karieri prodala več kot 40 milijonov plošč, se je že dvakrat znašla v finančni krizi. Prvič se je zgodilo leta 1998, drugič pa leta 2010, ko je zaradi avtoimunske bolezni morala na hitro odpovedati načrtovani nastop v Las Vegasu. Zaradi tega je izgubila dobrih 45 milijonov evrov, iz finančne krize pa jo je izvlekel resničnostni šov, ki ga je naredila z mamo in s sestro.

4. Mike Tyson

Nekdanji svetovni boksarski šampion je še eden v nizu zvezdnikov, ki je doživel bankrot. Mike Tyson je znan po tem, da je med dvobojem svojemu sotekmovalcu odgriznil uho, vendar to ni bilo tisto, kar ga je stalo največ denarja. Zaradi posilstva in nelegalne uporabe narkotikov je za tri leta pristal v zaporu, kjer mu je zmanjkalo denarja za plačilo davkov. Zato je leta 2003 bankrotiral.  

5. 50 Cent

Bankrot pa je izkusil tudi raper 50 Cent, ki je s sodišča prejel odločbo, da mora plačati skoraj pet milijonov dolarjev, ker je na spletu objavil domači posnetek seksa njegovega glasbenega rivala Ricka Rossa in tedanje partnerice Lavonie Leviston, ki za objavo ni dala soglasja. Kljub temu se še vedno bori za obstanek in bogastvo. (tp │Profimedia)