Astro

Strah pred ljubeznijo je mogoče premagati

an
6. 2. 2021, 10.10
Posodobljeno: 6. 2. 2021, 10.25
Deli članek:

Kako premagati strah pred ljubeznijo in zaživeti harmonično življenje, ni vprašanje, na katerega enkrat najdete odgovor in potem živite srečno do konca življenja.

dreamstime
zaljubljenca

Kako premagati strah pred ljubeznijo je vprašanje, na katerega bolj ali manj zavestno iščete odgovore vsak dan sproti, ko vas življenje postavlja pred vsakdanje izbire. To je tematika, s katero se srečujete resnično vsak dan znova, ko se odločate za malenkosti, ki pa vam dolgoročno krojijo usodo.
Če se vam to vprašanje poraja samo, ko je treba nekomu pokazati – 'priznati' ljubezen in vas je strah, da boste zavrnjeni, se osmešili in izgubili smisel življenja, če bo ta oseba rekla 'ne', potem je dobro, da razmislite o ljubezni kot načinu življenja, in ne kot dogodku, ki se vam nekajkrat v življenju zgodi.

Če si želite ljubezni v dvoje, ni to nič narobe, seveda. Jo boste pa prej deležni in jo boste lažje doživljali sproščeno in sproti, če se boste lotili praktičnih nasvetov, ki vam bodo pomagali v vsakdanjem življenju premagati strah, da boste zaživeli z ljubeznijo vsak trenutek znova.

Praktični nasveti so dobri pomočniki, ki pomagajo premagati strah, da zaživite z ljubeznijo. Preverite jih.

DIHANJE
Morda se zdi preveč preprosto in ne vidite globljega smisla v tem nasvetu, dokler se na dihanje ne spomnite, ko vas je strah. Če se spomnite pravočasno in začnete globlje in počasneje dihati, pomagate telesu, da ne »pade« v občutek stresa in v reakcijo. Tako si najhitreje pomagate v vseh situacijah, kjer se počutite nelagodno in nihate v tem, da bi se odmaknili, se skrili pred okoljem in s tem odmaknili od svoje želene poti. Če ta nasvet upoštevate redno, bo vaše življenje postalo sproščeno in vprašanje, kako premagati strah pred ljubeznijo, vam sploh ne bo več padlo na pamet. Prek globljega in umirjenega dihanja se namreč avtomatsko zgodi odpiranje srca, in če niste še preveč poškodovani zaradi preteklosti, vam bo že ta nasvet prinesel velike spremembe v dobro.
ZBRANOST
Potrebna je, če želite prebiti bariero strahu in se odpreti za življenje z ljubeznijo. Ko ste zbrani v sebi in osredotočeni na svoje telo, svoja čustva in svoje misli, ste samodejno zaščiteni pred negativnimi vplivi okolja. Za zbranost je dovolj, da si vzamete nekaj trenutkov globljega dihanja z namero, da povežete telo in čustva ter misli in bolj povezano doživite svoj trenutek. Ne glede na to, ali se morate o čem odločiti ali ne, je smiselno čim večkrat čez dan trenirati zbranost. Vaja dela mojstra in vsak zbran trenutek naredi dobro pot za naslednji zbran trenutek. Tako trenirate svoje energije in pride dan, ko ostanete zbrani uro ali dve ter v tem času doživite pravo življenje. To vas potem okrepi, da krepite zbranost še naprej, in ko vam uspe biti zbrani v najbolj kaotičnem okolju, ko se zdi, da gre vse v slabo smer, ste zmagali. Takrat vaše življenje začne potekati z oporo energije ljubezni.
ODLOČITEV
Odločitev, da zbirate trenutke zbranosti in dihate zavestno, je nujna. Da sledite tem nasvetom in jih dan za dnem izvajate. Samo tako lahko premaknete svojo naravnavo iz učenja s strahom do učenja z ljubeznijo. Ker življenje je učenje in z ljubeznijo je seveda lepše, boljše, bolj harmonično in poleg tega spoznate še veliko bolj zanimive in ljubeče ljudi in živali.
KORAK ZA KORAKOM
Kako premagati strah pred ljubeznijo in zaživeti harmonično, je za vas izziv predvsem zato, ker se na to spomnite takrat, ko je težko. Ko vam življenje dobro teče, pa običajno malo pozabite na trening za vzdrževanje dobrih energij. Zato so zgornje točke potrebne, da jih potem vsak dan korak za korakom vpeljujete v svoje žviljenje. Vse, kar si želite doseči v življenju, zares potrebuje sistem korak za korakom. Redkokdaj se zgodi, da uspeh pride čez noč, čeprav je mogoče navzven videti tako. Zato se ne upirajte spremembam. Korak za korakom, dan za dnem dihajte, zbirajte trenutke zbranosti, in če ste se odločili, da to želite, se bo zgodilo. Korak za korakom.
SANJARJENJE
Da ima to korakanje, dihanje, zbranost v trenutkih smisel, da se boste lažje odločili premagati strah pred ljubeznijo in zaživeti harmonično življenje, je dobro, da v srcu in mislih najdete dobre lastne želje in cilje. Zato si dovolite sanjariti in pri sebi odkriti, kaj je tisto, kar si želite iz ljubezni za ljubezen …

"Kako premagati strah pred ljubeznijo, vam postane jasno prek zbiranja zbranih trenutkov. Ko ste zbrani, vas energije dvoma, strahu in negativnega naboja iz okolja ne morejo premakniti na slabo stran."