Triki in nasveti

Kako koristna je tableta za strojno pomivanje posode

Z.F.
6. 2. 2021, 10.04
Posodobljeno: 5. 2. 2024, 09.07
Deli članek:

Tablete za strojno pomivanje posode se danes znajdejo v marsikaterem domu in treba je priznati, da svoje delo še kako dobro opravljajo. Tokrat vam razkrivamo trike, kako učinkovite so tudi zunaj pomivalnega stroja.

Dreamstime
Tableta za strojno pomivanje posode bo odlično opravila z nečistočami tudi v vašem pralnem stroju.

Tako ko si ne znamo predstavljati stanovanja brez stranišča in kopalnice, si nekateri danes težko predstavljajo kuhinjo brez pomivalnega stroja. Pa vendar, roko na srce, je treba priznati, da številni zelo dobro shajajo brez njega. A vsi tisti, ki si dovolijo nekaj razvajanja, vedo, da je dobrodošel pripomoček. In večina teh uporablja tudi tablete za pomivalni stroj. Te sicer niso uporabne zgolj za pranje posode, temveč jih lahko uporabimo tudi pri čiščenju drugih stvari.

Očistite pralni stroj

Če imate težave z neprijetnimi vonjavami iz pralnega stroja, ki se jih navzame tudi oprano perilo, je čas, da ukrepate. Kot prvi trik vam svetujemo, da v pralni stroj vsujete dobri dve žlici sode bikarbone in prilijete deciliter kisa ter stroj zaženete pri najvišji temperaturi. Seveda ne pozabite dobro očistiti tudi dozirne posode in filtra. Gre za naravno kombinacijo, ki bi morala odstraniti bakterije in vodni kamen, ki se je nabral na grelcu. Če pa ni pravega učinka, v pralni stroj položite tableto za pomivanje posode in stroj zaženite pri temperaturi 60 stopinj. Tableta bo dodatno očistila notranjost bobna ter odstranila sluzaste in mastne nečistoče, ki jih za seboj navadno pušča tekoči detergent za pranje perila.

Očistite cvrtnik

Prihaja čas pustnih krofov in številne gospodinje jih rade pripravljajo v cvrtnikih, saj tako lažje uravnavajo temperaturo in nadzirajo pečenje. Čiščenje cvrtnika je sicer pogosto prava nočna mora, saj je precej težko očistiti maščobo, ki se zažre v vse dele naprave. A poznamo rešitev: iz cvrtnika odstranite olje in ga do treh četrtin napolnite s toplo vodo ter dodajte tableto. Vstavite še košaro za cvrtje in cvrtnik vključite, a pazite, da temperatura ne preseže 90 stopinj Celzija. Pustite delovati vsaj 15 minut, medtem pa odprite okno in vključite napo, saj se bo iz cvrtnika precej hitro začel širiti neprijeten vonj. Po koncu čiščenja s tableto cvrtnik operite z vročo vodo.