Astro

Vsaka človeška čakra ima prav posebnega skrbnika

sn
1. 3. 2021, 00.00
Posodobljeno: 1. 3. 2021, 18.07
Deli članek:

Sedem nadangelov je ves čas pripravljenih, da vam pomagajo odstraniti negativno energijo iz čaker, ko se ukvarjate z dobrimi dejanji in ljubečimi mislimi.

profimedia
angel uriel

Znano je, da so že v stari egipčanski zdravilni tradiciji prepoznali sedem glavnih koles energije, ki se vrtijo v naših telesih. Pretok te energije se začne na vrhu glave, znan kot krona, in se spušča do stopal.

Vsaka čakra je povezana z vsakim od sedmih glavnih energijskih centrov telesa: sedmimi grešnimi prevarami, sedmimi svetovnimi vrlinami in sedmimi milostmi ljubezni.

Pa si poglejmo, kateri nadangel je zadolžen za določeno čakro.

Kronska čakra – nadangel Gabriel

Povabite tega veličastnega angela čiste bele  božanske svetlobe, da bo odprl in pokazal spoštovanje in ponižnost vsem vašim razmišljanjem. Prinaša jasnost, mir, navdih, ustvarjalnost in veselje. Prosite ga, naj razjasni kakršnekoli vzvišene, negativne ali grešne misli, ki preprečujejo, da bi duša občutila ljubezen, modrost in komunikacijo z vašim višjim jazem.

Očesna čakra – nadangel Zadkiel

Pokličite Zadkiela, da vas osvobodi senc, vedenja in vzorcev, ki jih zanikate, ko jih uzrete v sebi ali drugih okoli sebe. Kot teče vijolična svetloba, prinaša jasen pogled in pomaga izboljšati vsa vaša videnja in vas popelje do jasnovidnosti. Odpira vas tudi za milosti, ljubezen in razumevanja.

Grlena čakra – nadangel Mihael

Prosite nadangela Mihaela, da odpre vašo grleno čakro s svojim mečem resnice in nastavi tehtnico pravičnosti. Grešni vijak grla je požrešnost, ki od drugih pridobiva energijo, ne da bi kaj dal v zameno. To je mogoče odpraviti tako, da sprostimo vsako ostro sodbo, kritiko, grde besede ali dejanja in dajemo ljubezen sebi in drugim. Mihaelova milost je dajati in sprejemati modre nasvete ter govoriti resnico.

Srčna čakra – nadangel Rafael

Znan kot glavni zdravilec nadangel Rafael podpira vse žive oblike življenja. Ko je vaše sveto srce polno ljubezni in svetlobe, iz vas izpuhtijo vse potrebe po manipuliranju drugih in poveličevanju. Neprečiščena srčna čakra onemogoča, da bi vaše srce dalo ali prejelo ljubezen, vključno z ljubeznijo do sebe, čaščenjem narave in življenja. Ko ljubite in spoštujete sebe, boste verodostojni, srečni in močnejši – začnete se počutiti ljubeče ter polne milosti in poguma.

Čakra sončnega pleksusa – nadangel Jofiel

Jofiel prihaja z zlatim žarkom modrosti, ki vas vodi, da se zdravite pred negativnimi čustvi srda, globokega besa in jeze. Navezanost na zemeljsko in potreba po nadzoru v vas namreč ustvarjata energetski ščit, ki blokira pretok energije. Zdi se, kot da ste odrezani od moči ljubezni, in to se hitro spremeni v ljubezen do moči ega. Povabite torej angelsko svetlobo potrpežljivosti, da se boste osredotočili na svoje vedenje – pomagala vam bo, da boste pozitivni, mirni in vedri.

Spolna čakra – nadangel Kamuel

Arhangel ljubezni in strasti ščiti portal zaupanja. Verjemite vase in zaupajte svoji presoji. Več vere imate, več ljubezni in ustvarjalnosti teče skozi to zelo pomembno čakro. Počistite vse negativne energije v vseh svojih prijateljstvih in še posebej v svojih intimnih odnosih. To je vaš ustvarjalni center, kjer bo zmernost v vseh stvareh ustvarila vašo realnost. Ko strah obvladuje to energetsko območje, vam namreč povzroča pohlep, pretirane želje, fizične želje in vzbuja velikanske materialne potrebe.

Korenska čakra – nadangel Uriel

Naročite nadangelu Urielu, da se spusti na Zemljo in prek korenske čakre prizemlji tudi vas, vam vzame z ramen bremena strahu in poskrbi, da vas prežame mir. Negativna energija se namreč hrani s strahom in zaustavlja ali celo ubije vsa vaša dobronamerna prizadevanja. Ta mogočni nadangel vas ozdravi s ponižno predanostjo in vas ponovno poveže z vašo energijo, tako da ste zgoraj vpeti v svetlobo nebes in spodaj zasidrani v zemeljsko energijo.