Astro

Preden je umrl ...

T.P.
16. 9. 2018, 11.47
Posodobljeno: 16. 9. 2018, 12.00
Deli članek:

Deček je presenetil s trditvami, da se spominja prejšnjega življenja.

You Tube
Ryan Hammons se spomni preteklega življenja.

Pisalo se je leto 2009, ko je deček Ryan Hammons iz Oklahome dopolnil rosna štiri leta in začel govoriti, da je bil v preteklem življenju ne ravno uspešni hollywoodski igralec.

You Tube

Njegova mama Cindy je povsem logično predpostavila, da gre za bujno otroško domišljijo. Le kako bi lahko verjela sinovi pripovedi, da je bil v preteklem življenju hollywoodski igralec? Mislila je, da ga bo sčasoma minilo, a se je uštela. Nasprotno! Ryanova zgodba je postajala vse bolj podrobna in silovita. Pri petih letih so ga začele mučiti hude nočne more, v katerih so se pojavile vizije iz preteklega življenja. Nekega dne je mami rekel, da ji mora nekaj povedati. 

Zgodba o dečku, ki se spominja preteklega življenja, je zakrožila po svetu.

Cindy pravi, da je bil to trenutek, ko ji je njen sin povsem razkril skrivnost, ki ga je opazno mučila. Ko je začel govoriti, ni mogel nehati. Razlagal je o svojih potovanjih po svetu, o druženju z igralko Rito Hayworth, o tem, kako je plesal na Broadwayu. Takšnih podrobnosti si mali deček enostavno ni mogel izmisliti, saj je govoril o dogajanju in osebah iz prve polovice 20. stoletja, davno pred njegovim rojstvom. Čeprav so Cindy vzgajali kot baptistko in ni verjela v reinkarnacijo, so jo neverjetne podrobnosti, ki jih je nanizal njen sin, spodbudile k raziskovanju.

»Ena samcata fotografija je spremenila vse. To je bila scena iz filma Night After Night, ki so ga posneli leta 1932,« pripoveduje Cindy. Na fotografiji je bil eden od manj pomembnih igralcev, ki v celem filmu ni spregovoril niti ene besede. Ryan je pokazal nanj in rekel: »To sem bil jaz!« Ko se je mozaik začel sestavljati, je Cindy poiskala pomoč pri dr. Jimu B. Tuckerju, profesorju psihiatrije na Univerzi v Virginiji. Znanstvenik že dolga leta raziskuje primere otrok, ki trdijo, da se spominjajo preteklih življenj. Znanih je kar nekaj primerov, pri katerih je prišel do fascinantnih odkritij.

You Tube

Tucker je s pomočjo filmskega strokovnjaka prišel do imena igralca, v katerem je deček prepoznal sebe. Ime mu je bilo Marty Martin, bil je igralec, ki se nikoli ni prebil med največje zvezde Hollywooda, umrl pa je leta 1964 kot agent (lovec na talente). »Ryan nam je povedal ogromno podrobnosti o igralčevem življenju, ki jih ne bi mogel nikjer prebrati, saj je bil Marty tako rekoč anonimen,« pojasnjuje dr. Tucker. Marty, rojen leta 1903, je resnično zabeležil nekaj plesnih nastopov na Broadwayu, Ryan pa je pravilno povedal tudi to, da je imel dve sestri, ki sta povsem odgovarjali dečkovemu opisu. Ena od njiju je postala celo slavna plesalka. Ryan se je celo 'spomnil', da je v prejšnjem življenju sestri vozil na morsko obalo in užival v gledanju deskarjev. Povsem točno je povedal tudi to, da se je Marty štirikrat poročil in da se je po Los Angelesu vozil v elegantnem, zelen avtomobilu. Njegova četrta in poslednja žena je vozila črni avto.