Astro

Vedel, da je mrtev in videl je to

T.P.
18. 7. 2018, 09.02
Posodobljeno: 19. 7. 2018, 10.04
Deli članek:

Igralec, ki je doživel klinično smrt, se je vrnil v življenje sedem minut po srčnem napadu. Po tej izkušnji je naslikal, kar je doživel na tem kozmičnem potovanju.

PS
Meteorite in druge vesoljske zadeve, kot jih je doživel, videl slikar Shiv.

Britanski igralec Shiv Grewal (60) je pred petimi leti šel na večerjo s svojo ženo, romantičen večer pa se je spremenil v pravo življenjsko dramo, ko je možakar doživel srčni infarkt. Shiv pravi, da je bil popolnoma zdrav vse do vrnitve z večerje, ko se je njegovo počutje hitro začelo slabšati. Nato so se mu v glavi začele pojavljate 'slike'.

PS
Shiw Grewal na svojih slikah upodablja, kar je doživel na kozmičnem potovanju med klinično smrtjo.

»Nekako sem vedel, da sem mrtev. Zavedal sem se, da moji možgani umirajo in prosijo za pomoč. Toda obenem sem čutil, da se popolnoma ločujem od svojega telesa. Vse je bilo praznina, a sem lahko čutil emocije.«  Čeprav je vedel, da je mrtev, je vedel tudi, da obstaja možnost vrnitve domov. »Jasno mi je bilo, da bom reinkarniran, vendar v tistem trenutku tega nisem želel. Hotel sem se samo vrniti v življenje, v materialni svet in k ženi. Želel sem vrnitev in želja se mi je izpolnila.«

PS
Igralec in umetnik Shiv Grewal se je prepričal, da življenje po smrti obstaja.

V nekaj minutah so zdravniki spet spravili v pogon njegovo srce, on pa ni mogel pozabiti izkušnje, ko je v času klinične smrti krenil na nenavadno 'kozmično potovanje', na katerem je dobil možnost izbire med življenjem in smrtjo. »Ponujene so mi bile najrazličnejše možnosti, razna življenja in reinkarnacije. Toda nisem jih želel. Hotel sem se samo vrniti v svoje telo, v svoj čas, k ženi. Želel sem nadaljevati svoje sedanje življenje.« Šiva so operirali ter mu vstavili žilno opornico. Mesec dni je bil v umetni komi, kar je pustilo posledice na njegovem zdravju. Igralec in umetnik se ne more vrniti na sceno zaradi epilepsije ter govornih in gibalnih težav. Svoje poslanstvo je našel v slikanju, ki je obenem zanj tudi dobra terapija. Na njegovih slikah lahko vidimo meteorite in kozmični prostor, za svoje delo pa pravi, da bi z njim rad pokazal, kaj čuti oseba, ko prestopi prag neživega.

PS
Turško oko