Astro

Čarobna formula za delo z nihalom

Marjetka Jeršek
14. 7. 2018, 11.13
Posodobljeno: 14. 7. 2018, 11.41
Deli članek:

Za nihalo lahko uporabimo tudi prstan na vrvici, obesek z ogrlice, ali pa pravo, prav za ta namen izdelano nihalo.

profimedia
"Čistim te in s tem krepim tvojo moč, hvala ti, drago nihalo, za tvojo pomoč."

Najprej ga energetsko očistimo. Izpiramo ga pod hladno tekočo vodo in pri tem izgovarjamo naslednje čarne besede: "Čistim te in s tem krepim tvojo moč, hvala ti, drago nihalo, za tvojo pomoč." (S to čarobno formulo lahko čistimo tudi kristale in nakit, le da tedaj seveda namesto "nihalo" rečemo "kristal" ali "prstan".) Formulo izgovorimo trikrat na glas, trikrat šepetaje in trikrat jo ponovimo v mislih. Na ta način se iz zavesti globlje usidra v podzavest in tam še naprej deluje.

Ko smo nihalo očistili motečih energij in nezaželenih vibracij, se povezujemo z njim tako, da ga nekaj časa nosimo ves čas s seboj, spimo z njim pod blazino, nekatere čarovnice pa ga celo operejo v svojem urinu.

profimedia
"Drago nihalo, kako mi boš odgovorilo, če bo odgovor na zastavljeno vprašanje "da"?"

Preden začnemo komunicirati z njim, se umirimo in sprostimo, potem pa ga primemo z levo roko, ki jo položimo na srčni center, in izrečemo prošnjo: "Prosim, da bi bil(-a) čist(-a), pošten(-a), odprt(-a), sproščen(-a), iskren(-a) in praz(e)n(-a) pričakovanj."

Nato sedemo za mizo in se z nihalom dogovorimo o načinu odgovorov. "Drago nihalo, kako mi boš odgovorilo, če bo odgovor na zastavljeno vprašanje "da"?" ga povprašamo. Nihalo zaniha naprej in nazaj oziroma levo in desno. Včasih se zavrti tudi v krogu. Tedaj si zapomnimo smer vrtenja in jo, če želimo, zapišemo. Za odgovor "ne" postopek ponovimo. Zatem začnemo spraševati. Nihalo primemo v desno roko, levo dlan pa plosko položimo na mizo ali drugo trdno podlago, za prizemljitev. Vrvica nihala naj počiva v desni dlani, kjer predstavlja neke vrste anteno. Nihalo naj visi približno za ped pod dlanjo in naj se ne dotika mizne ploskve. Najprej vprašamo, ali lahko radiesteziramo tukaj in zdaj. Če je odgovor pritrdilen, s spraševanjem nadaljujemo.

profimedia
Spraševanje z nihalom je čudovit obred, ki nam pomaga razvijati skrite sposobnosti in raziskovati svoj notranji svet.

Če se nihalo noče premakniti, pomeni, da še nismo zreli za ta odgovor ali pa, da sami podzavestno blokiramo pretok energije. Tedaj nehamo spraševati, pospravimo nihalo in se tega lotimo kdaj drugič, ob primernejšem času. Možno je tudi, da smo si za delo z nihalom izbrali napačen kraj. V vsakem prostoru namreč obstaja t.i. "mrtvi kot", ozemlje elementala prostora, kjer nihalo ne deluje. V tem primeru se premaknemo za nekaj metrov vstran in poskusimo znova.

Vsakokrat se nihalu za odgovore prijazno in iskreno zahvalimo.

Komunikacija z nihalom pomeni hkrati komunikacijo z našim notranjim vodnikom, našo intuicijo, podzavestjo. Naši miselni vzorci lahko zavirajo pretok energije in povzročijo, da dobimo netočne odgovore, ali pa, da se nihalo preprosto noče premakniti z mrtve točke.

Spraševanje z nihalom je čudovit obred, ki nam pomaga razvijati skrite sposobnosti in raziskovati svoj notranji svet. Čez nekaj časa se bomo v tem tako izurili, da ne bomo potrebovali nobenih pripomočkov več, nobenega nihala, kart, kovancev, zelišč ... Odgovor se bo v nas pojavil v obliki vedenja, ki bo sprožilo mravljince toplote ali hladu, energije, ki bo stekla skozi vse ravni našega telesa na samo nam svojski, povsem prepoznaven način.