Napoved

Tedenski horoskop: Nove lekcije se začenjajo

Bern Jurečič
17. 12. 2017, 16.59
Posodobljeno: 17. 12. 2017, 17.02
Deli članek:

V tem tednu je na vrsti kar nekaj pomembnih premikov na nebu, poleg tega, da bomo v četrtek dočakali zimski solsticij in bo s tem Sonce prestopilo v Kozoroga, je najpomembnejše dejstvo, da bo tja po dveh letih in pol potovanja po Strelcu prestopil tudi Saturn.

Dreamstime

S tem se začenja obdobje novih lekcij tako za rojene v Kozorogu in vse tiste, ki imajo tam katerega od pomembnih elementov astrološke karte ali pa imajo močno položenega Saturna, kot tudi za razne strukture, kot so organizacije, vlade, države ... Naslednji dve leti in pol, z vmesnim presledkom vse do decembra 2020, bo čas grajenja novih, po možnosti boljših in trajnejših struktur, recimo pravil in podobno.

Ob vsem tem bo obrat Merkurja v direktno smer kar nekako neopažen, a nas bo ves teden pošteno opozarjal na svojo prisotnost in pomembnost, zato pazimo, da na samem koncu leta ne naredimo kakih nepotrebnih neumnosti, ki bi jih potem popravljali še lep čas v letu 2018 ...

Horoskop za teden od 18. do 25. 12. 2017

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Uran, simbol neodvisnosti, nenadnosti in hitrih odločitev, ima iz vašega znamenja odlične povezave, zato imate vse možnosti, da premaknete ne le sebe, ampak še vrsto drugih. A ker je vaš vladar Mars ta čas izredno močan, pazite, da v svoja prizadevanja ne bi vložili toliko energije in želje, da bi uničili ves projekt. V ljubezni je možna sprememba, čisto mogoče bo najprej kazalo na nekakšen problem ali celo zahladitev, a bo hitro jasno, da gre zveza v dobri smeri.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Premiki planetov v tem tednu bikom prinašajo neke vrste razbremenitev, morda »odpiranje kakih vrat«, lahko tudi srečo. Že v šoli in pri študiju ter pri pravnih in upravnih zadevah bi moralo biti tako. Za finančne transakcije je čas zelo ugoden, pa ne samo za manjše posle. Priložnostna prednovoletna »prijateljstva« vas ta čas ne bodo zanimala. V ljubezni bodo vroče vaše misli, morda tudi dejanja, a premikov naprej še ni videti, morda dogovor in kako utrjevanje.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Prehajanje planetov v Kozoroga bo vam prineslo nekaj več težnje po rezultatih, tako da boste v zadnjem hipu lahko še postorili večino zaostalega dela. Četudi se Merkur v tem tednu obrača na svoji poti, pa vas to ne bo motilo, da ne bi navezali kar nekaj prijetnih stikov. Stalno boste v gibanju ali pa v telefonski zvezi s kom, lahko se celo zgodi, da vam bodo vaši bližnji očitali, da nimate dovolj časa zanje. No, tudi zase ga ne boste imeli, toliko dogajanja bo in namenov …

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Teden pred vami nikakor ni primeren za kake podvige, bolj počasi bo šlo vse skupaj. Morda se boste še najbolje počutili, če bo v teh dneh vse lepo na svojem mestu in bo vaš dnevni utrip predvidljiv ter zato varen. V komunikaciji in posebej v prometu bodite zelo previdni, ker so v zraku velike možnosti kakega spregleda, pretiravanja ali pa napak. V srčnih zadevah boste v nasprotju z vsem tem precej podjetni, morda tudi zahtevni.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Odhod planetov iz Strelca za nekaj časa zaključuje vaše obdobje velike ustvarjalnosti in vitalnosti, zadnji del leta boste nekoliko varčevali z energijo, morda se boste v kakem trenutku celo nekoliko potegnili nazaj. Glede denarja je morebitne odlične priložnosti za vlaganje ali loto bolje prepustiti novemu letu, napake so zelo mogoče. Pazite na stroške, lahko se zgodi, da vas spet zgrabi tista nakupovalna mrzlica, ko kupite vse, kar se dovolj blešči. Če gre za otroke, pa sploh …

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

V tem tednu boste nekako razpeti, saj bo po eni strani videti, da se bolj splača počakati, kaj bodo storili drugi, po drugi strani pa boste imeli že v drugi polovici tedna več želja in zahtev, morda boste s čim nezadovoljni. A ker tudi drugi vidijo in vedo, kaj je kje narobe, zadržite kritiziranje zase. Za kake akcije in iniciative počakajte na konec tedna, ko bo Merkur že direkten, potem pa previdno naprej, kajti njegovo delovanje še ne bo končano vse do novega leta.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Od veliko dogajanja, komunikacije, kratkih poti (ne samo nakupovalnih) in stikov k umirjanju in želji po mirnem preživljanju dni – tako bi morda lahko na kratko opisali teden pred vami. Začelo se bo namreč precej bolj živo, kot se bo potem končalo. Vaše misli bodo izrazito usmerjene v jutri, na trenutke se boste počutili, kot da je novo leto že kar tu. V srčnih zadevah si boste prizadevali doseči, da bi še pred prazniki sedli za mizo in zgladili nesoglasja.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Odlično povezani Mars, ki je skupaj z ugodnim Jupitrom zdaj pri vas, vam omogoča doseči praktično vse, česar bi se lotili, zato le pogum in naprej. V ljubezni vam bo odlično v pomoč sposobnost zamegljevanja vidika. Kar zadeva posle, bo rdeča nit vašega razmišljanja v tem tednu razmišljanje, kako bi dosegli uspeh, priznanje ali napredek. Tu in tam vas bo zgrabilo, da bi se malo ustavili in odšli za kak dan »na lepše« – ni slaba ideja za tako pestre in naporne dni ...

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Teden se bo začel s kar petimi planeti v vašem znamenju, trije od tega pa se bodo v tem času prestavili v Kozoroga. S tem bodo sprostili malo energije, zahtev in pričakovanj, pa tudi prispevali k stabilizaciji in malo »umirili žogo« pri raznih aktivnostih. Če je težnja po svobodi vtisnjena v vaš čip in je »ne me basat'« vaša glavna krilatica, bo to prav zdaj prišlo še toliko bolj do izraza. Na finančnem področju bodite previdni in raje počasni.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Kopica planetov v Strelcu, ki bo še ta teden krojila vaš vsakdan, sugerira, da ne bi bilo slabo nekoliko odklopiti in si nabrati energije za zaključek leta. Na avtoritete se tokrat ne boste mogli zanesti, preveč dela bodo imele s seboj. Prehod Saturna in Sonca bo dvignil vaša pričakovanja do sebe, obenem pa boste prepričani, da bi morali imeti malo večjo veljavo, in boste to verjetno tudi povedali. V ljubezni bo nekaj ali sanjskega ali pa nedorečenega.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

V prvi polovici tedna boste vodnarji spet v položaju, ko boste hitreje kot drugi zaznali možne scenarije, opcije in razplet. Ker vedno gledate nekaj korakov naprej, vas vsakdo ne razume, kar ni nič novega, in ni jasno, zakaj vas to še moti. V drugi polovici tedna se bo marsikateri vodnar nekoliko ustavil, morda malo izpregel. Za finance ta teden ni najbolj ugoden, pri vseh aktivnostih na tem področju bodite zelo pazljivi in upoštevajte varovalke.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Za kake večje uspehe je čas ugoden še nekje do sredine tedna, potem bo kar nekaj energije odšlo s planeti v Kozoroga, ostali pa bodo želje in pričakovanja. Trenutno zelo močan Mars vam v navezi z Jupitrom reši prenekateri problem, na primer v pravu, šolstvu, pri dokumentih in dovoljenjih. Pazite pa, da ne bi reagirali prehitro na dražljaje od zunaj, predvsem besede. Za učenje in posredovanje znanja, pa tudi za potovanja v tuje in lepe kraje je ta teden odličen.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 26°42 Strelca do 3°20 Kozoroga, v katerega bo vstopilo 21. 12. ob 17.27.

Merkur bo retrogradno prišel od 15°47 do 13°16 Strelca, vmes se bo 23. 12. obrnil v direktno smer gibanja.  

Venera bo prišla od 20°21 do 29°39 Strelca.

Mars bo prišel od 5°23 do 9°16 Škorpijona.

Jupiter bo prišel od 14°25 do 15°42 Škorpijona.  

Saturn bo prišel od 29°44 Strelca do 0°33 Kozoroga, v katerega bo vstopil 20. 12.

Uran bo šel v retrogradni smeri od 24°40 do 23°36 Ovna.

Neptun bo šel zelo počasi direktno od 11°38 do 11°45 Rib.

Pluton bo po Kozorogu prišel od 18°18 do 18°32.

Luna bo 18. 12. vstopila v Kozoroga, 21. 12. v Vodnarja in 23. 12. v Ribi.

Mlaj bo na nebu v ponedeljek, 18. 12., ob 7.30 na 26°31 Strelca.