Astro

Tedenski horoskop: Konec dober, vse dobro?

W.Y.
12. 12. 2016, 13.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V tem tednu se bo Sonce približalo prestopu v Kozoroga in Mars prestopu v Ribi, Merkur pa bo na naslednji ponedeljek stacionaren, obrnil se bo v zadnjo letošnjo in obenem prvo retrogradno sekvenco svoje poti v letu 2017, kajti tokratna retrogradnost bo trajala tja do 8. januarja.

Profimedia
Planetarne energije bodo v tem tednu ugodne kot že lep čas ne.

Vse nekako kaže na nujnost, hitenje in naglico, kar je v določeni meri čisto pravšnji opis konca leta. Čas, ko vemo, da je treba še marsikaj postoriti, pa vseeno za vse zmanjkuje časa, saj se nekateri počasi že odklapljajo, drugi koristijo dopust, tretji govorijo le še o praznovanju in podobno. Planetarne energije bodo v tem tednu ugodne kot že lep čas ne – kdor bo lahko za letošnje leto rekel »konec dober, vse dobro,« bo srečnež; leto 2016 nam večinoma ni bilo naklonjeno. Če gre Uran počasi nazaj in Jupiter počasi naprej, se približujeta natančni opoziciji (ki se bo sicer dopolnila 26. decembra, a jo čutimo že zdaj), ki prinaša večjo stopnjo nemira in živčnosti. Zato bi bilo dobro zadeve, ki nas čakajo, opraviti in dokončati prej, ta teden pa je ravno pravi za to.

Horoskop za teden od 12. do 19. 12. 2016

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Vi boste prav gotovo vedeli, kaj je treba storiti. Ko bosta te dni združila svoje moči Jupiter in Saturn, boste neustavljivi. Če bi bilo po vašem, bi vse rešili v trenutku, a kaj ko je v zraku še toliko drugih interesov … Ti predstavljajo oviro na poti do lahkih in enostavnih rešitev, a tudi lekcijo za vas – kako rešiti zadevo, da bo dobro za vse, ne le za vas? V ljubezni bo nekaj več sprostitve, saj se Sonce odmika od Saturna, še vedno pa se boste šli zares in boste prej trezni kot pa igrivi.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Venera trenutno ni v dobrem položaju, za vas to pomeni velika pričakovanja in precej manjši izplen, kot bi si želeli. Zamujene zadeve boste v poslih poskušali nadoknaditi v zadnjih dveh tednih, pri nekaterih pa bo treba požreti cmok in priznati, da niste bili dovolj vztrajni in dosledni pri korakih. Malo pazite tudi na živce, poskrbite za več spanja ali pa sprostitev. Trenutno so drugi veliko bolj učinkoviti od vas, vi bi najraje ostali podpora, če jo že potrebujejo.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Veliko je govora, kako se premakniti kak korak naprej, a za bolj konkretne poteze bo treba počakati na prihod Marsa v Ribi, to pa bo v naslednjem tednu. V neki zadevi se boste tako morali izreči, za katero stran se zavzemate, za kaj si prizadevate, pri tem pa potem tudi ostati. Za dvojčka ne ravno lahka dilema. Poglejte skozi prizmo kariere ali prihodnosti, pa bodo vaše odločitve veliko lažje in boste delali namensko, ne da bi stalno samo gasili požare.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

V prvi polovici tedna boste zelo napeti in na robu prepira, verjetno tudi zajedljivi. Odločitve, ki jih sprejemate zdaj, znajo biti bolj dolgoročne, kot bi si mislili. O drugih boste v tem tednu spoznali precej zanimive in tudi poučne stvari. Ste se doslej zanašali na napačne osebe? Kar vam v resnici lahko škoduje, je vaše nagnjenje, da ste kljub težavam do nekaterih še vedno sentimentalni. Seveda gre za tiste, ki si tega ne zaslužijo, pa so še vedno nekje blizu vas …

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

V tem tednu vam ne bo preostalo drugega, kot da zavihate rokave in se spravite delat. Lepe zgodbe, blišč in postavljanje vas bodo kvečjemu oddaljevali od cilja in vizije. V poslih in službi bo spet na vrsti nekaj govora o spremembah, toda te pridejo šele kasneje, če sploh ... Nekomu veliko pomeni, da dvigne malo prahu. V srčnih zadevah in odnosih z otroki je videti veliko odgovornosti, radi bi uredili stvari pred prazniki, da ne bi bili ti pokvarjeni.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Merkur se približuje Plutonu, a se bo ustavil in obrnil nazaj, tik preden bi se srečala. Nuja po resnih korakih in ureditvi življenja bo večja kot prej, a priložnosti za to morda še ni in bo treba še počakati ali pa kaj pripraviti, da bi lahko steklo. Medtem ko vedno komplicirate, si tokrat narišite sliko, vizijo, nič ne bo hudega, če manjka kaka podrobnost. Potem se odpravite korak za korakom v zastavljeni smeri. Pa stopite že vendar čez kak kamenček, ne da bi delali disertacijo o njem …

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Vaš notranji mir – pa tako lepo bi se lahko imeli! – ogroža vaša okolica, ki stalno nekaj hoče. Če iščete pravo mero med različnimi interesi, ki so trenutno v zraku, nimate veliko možnosti. Najdite si drug interes – v sebi, svojih bližnjih, harmoniji na majhnem prostoru, recimo v duši. Tam je še veliko dela. Nasploh se v času, ki prihaja, več posvetite sebi kot drugim. Za lepše trenutke v ljubezni in kako novo romanco čas šele prihaja, Venera zdaj ni v najboljši kondiciji.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Opremljeni s koristnimi informacijami se boste lotili spreminjanja svoje stvarnosti, ne glede na to, za katero področje gre. V spremembe boste vložili veliko energije in celo zagrizenosti. Prvi rezultati se bodo pokazali hitro, a zadev ne boste dokončali, ker se prej na svoji poti obrne Merkur. To delo boste dokončali v drugi polovici januarja. Če bo šlo za razreševanje zaostalih in zakoreninjenih problemov, imate ta čas veliko več možnosti kot pri uvajanju česa novega.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Od deklaracij k akciji – to bo vaše vodilo v tem tednu. Glede prihodnosti, načrtov in vizij bo v teh tednih živčnost vse večja. Čisto prav bodo prišli prazniki, saj bodo odvrnili vašo pozornost od neurejenih ali nedokončanih zadev, za katere bo januar neprimerno boljši čas kot zadnji letošnji tedni. Pri financah bodite raje bolj previdni kot pogumni ali tvegavi, Merkur spet prinaša povečano možnost, da kaj spregledamo.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Čeprav vaših zahtev do sebe nikoli ne zmanjka, vam bo dobra povezava z Jupitrom pomagala narediti korake naprej, vsi pa bodo naravnani v utrjevanje položaja in napeljavo za aktivnosti v prihodnje. Če želja morda ne boste zmogli izraziti, boste zamisli raje kar uresničili. Spet ste v eni od faz prepričanja, da je kar od vas odvisno, ali sistem deluje ali ne – ste morda že opazili, da znajo nekateri to vaše stališče zelo dobro uporabiti? Finančno bo naslednji teden boljši od tega.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Tokratni Merkurjev obrat prihaja za vodnarje ob nepravem času ali pa vsaj na nepravem področju, pri načrtovanju. Po eni strani so načrti in vizije čisto jasni in kar zadovoljivi, po drugi strani pa realizacija šepa, predvsem zato, ker ni odvisna samo od vas, na marsikaj pa se ne da vplivati. Pred novim letom boste delali cele dneve in zaključevali nedokončane zadeve, pospravljali, arhivirali, tako da boste novo leto lahko pričakali brez zaostankov.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Merkurjev obrat se pri vas kaže kot enomesečna priložnost preveriti, kaj je dobrega in kaj ne; morda je kako prijateljstvo bolj zrelo za odpis kot za nadaljnje vzdrževanje, verjetno zaradi tega, ker gre na vaš račun. Pri financah pazite na premalo premišljene poteze. Jupiter in Uran bosta ta teden v posebno slabem odnosu, od tu do hitrice ali živčne nepremišljenosti pri potezah pa ni daleč. V ljubezenskem življenju bo Venera prinesla veliko navdiha, morda nov veter, nov odnos, nove okoliščine ali pa poezijo.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 20°20 do 27°27 Strelca.

Merkur bo prišel od 11°00 do 15°06 Kozoroga in se ustavil na poti pred zadnjo letošnjo retrogradno sekvenco poti.

Venera bo prišla od 5°01 do točno 13° Vodnarja.

Mars bo prišel od 24°23 do 29°40 Vodnarja.

Jupiter bo prišel od 18°34 do 19°34 Tehtnice.

Saturn bo prišel od 19°01 do 19°51 Strelca.

Uran bo retrogradno prišel od 20°41 do 20°36 Ovna.

Neptun se bo premaknil le od 9°22 do 9°28 Rib.

Pluton bo šel počasi od 16°16 do 16°30 Kozoroga.

Luna bo 12. 12. vstopila v Dvojčka, 14. 12. v Raka, 16. 12. v Leva in 18. 12. v Devico.

Polna luna bo v sredo, 14. 12., ob 1.05 na 22°26 Dvojčkov.