One/oni

Jonasova pot v štirih korakih

Gregor Zalokar
22. 4. 2009, 18.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Jonas se je vrnil! Kam drugam, kot na televizijo, ki je že vrsto let njegov medij. Kako mu je ta medij uspelo podrediti si? In kaj vse je naredil zanj - in za nas? Gospe in gospodje - Jonas!

Rekorder s 14. viktorji je ustvaril marsikaj. Prvi slovenski limonadasti seriji se je pridružil, kot pravi sam, zaradi denarja. Vendar se za cinizmom skriva ljubezen do igre, ki ga je zvabila tudi v Vampirja z Gorjancev. Honorar ga je, po njegovih besedah, zmamil tudi k Trenutku resnice. Čeprav ne smemo spregledati, da se zanj ne bi odločil, če ne bi verjel, da postaja TV3 resen igralec.

 

In kako je prišel v položaj, da mu ponujajo tako različne vloge? S trdim delom, kvaliteto in tistim malim vragcem, ki mu sije iz oči, ko ubira sebi lastne poti.

 

1. korak: IDOL NAJSTNIKOV

Jonas Ž. je z Videošponom zacvetel kot simbol novih TV-časov. Mladino je osvojil, ker je imel vse, česar ta običajno nima: bil je strašno samozavesten in "štekal je bejbe"; imel je svoj TV-šov, obvladal računalnike in biljard, vozil korveto in hodil z najboljšo mačko. In večini mam je šel na živce. Vzornika Daria Diviachija je presegel, kot bi rekel keks.  


2. korak: SLOVENSKI LENO

Z oddajo Brez zapor je prestopil na zasebno televizijo in v resnejšo vlogo. Vodil je najboljši približek ameriškim zabavnim pogovornim šovom ter osvajal z mešanico šarma in samosvojega kreativnega elana, ki še bolj kot Jaya Lena odlikuje Stefana Raaba.  


3. korak: IDEALEN ZET
Z Milijonarjem se je dokončno postavil ob bok Mariu Galuniču in Stojanu Auerju kot eden kultnih slovenskih zabavnih TV-voditeljev. S to vlogo je dokončno zlezel pod kožo tudi starim mamam in očetom, ki so kar naenkrat v njem prepoznali idealnega zeta.


4. korak: KORPORATIVNI OČKA

Z vrnitvijo Milijonarja smo spoznali Jonasa, ki unovčuje slavo in ga ni sram priznati, da se kviza ali žajfnice loti, ker so mu ponudili velik kup denarja. Tega mu ne zamerimo. Saj je še vedno eden od pionirjev, ki z novimi koncepti in vsebinami premikajo meje našega medijskega prostora. To nenazadnje dokazuje tudi rekordna zbirka viktorjev.