Glasba

Postal glas nove navijaške skladbe Sloveniji v čast

A. M.
9. 6. 2024, 08.00
Deli članek:

Namen videozgodbe je bil zajeti različne kraje, kjer slovenski navijači navijajo za športnike!

Promo foto
Mitja Šinkovec od leta 2023 deluje kot samostojni glasbenik.

Mitja Šinkovec, ki smo ga spoznali tako v šovu Znan obraz ima svoj glas kot tudi v Slovenija ima talent, je tik pred evropskim nogometnim prvenstvom združil moči s tekstopiscem Matejem Trstenjakom. Skupaj v svet pošiljata glasbeni projekt, ki so ga z ekipo ustvarjali šest mesecev. Mitja je postal »glas« nove navijaške skladbe Sloveniji v čast.

»Po uvrstitvi nogometašev na evropsko prvenstvo me je prijatelj na samem stadionu podražil, da je sedaj čas, da kot glasbeni kreator ustvarim navijaško skladbo. Idejo sem imel v mislih že nekaj let, moral sem jo le spraviti na papir,« je povedal avtor besedila in projektni vodja Matej Trstenjak in ob tem še dodal: »Od samega začetka pa vse do konca ustvarjanja je bila moja vizija, da naredim ljudsko navijaško skladbo, ki si jo bodo ljudje peli, ob njej vzklikali in z njo navijali za naše športnike.«

Promo foto
Ekipa (Jaka Kniplič, Mitja Šinkovec in Matej Trstenjak) skupaj z bendom.

Mitja je goreč navijač

Goreč navijač slovenskih športnikov in športnic je tudi »njen« pevec, Mitja Šinkovec. »Temu projektu sem se pridružil, ko sem dobil Matejevo povabilo, zanj je že napisal besedilo, meni pa je projekt podrobneje predstavil. Ko sem ga slišal, sem bil takoj za to!« Mitja je ob tem pripomnil, da ima za skladbo poseben cilj, in sicer da bi po evropskem prvenstvu našim nogometašem skladbo odpel v živo, »z veseljem pa tudi kdaj kasneje za kakega športnega posameznika ali ekipo.«

Glasbene izkušnje

Matej je tako za izvajalca izbral nekoga z enako strastjo do slovenskega športa, hkrati pa nekoga z bogato glasbeno zgodovino. Med letoma 2009 in 2010 je bil Mitja član skupine Tangels, s katero je nastopil tudi na Emi. Leto kasneje je sodeloval v drugi sezoni šova Slovenija ima talent, kjer je prišel do polfinala, leta 2017 je bil finalist četrte sezone šova Znan obraz ima svoj glas. No, leta 2021 se je pridružil skupini Pop Design in tam deloval leto in pol, od lanskega leta pa se na glasbeni sceni predstavlja kot solo izvajalec.

Promo foto
Mitja Šinkovec z bendom

Videozgodba

Skladbi seveda ne manjka videospot, ki ga je ustvarila video produkcija Prizmatory. Snemali so ga na osmih lokacijah, v končno videopodobo pa je vključenih tudi nekaj posnetkov, ki so jih za ta namen pripravili navijači. Namen videospota je bil zajeti različne kraje, kjer slovenski navijači navijajo za športnike, prav tako pa vključiti različne športe, saj je skladba splošno navijaška. »Ko boste slišali to skladbo, vas bo kar poneslo!« se je za konec pošalil njen izvajalec.