Tuje

Vse prej kot lahka pot do materinstva

S.D.
5. 4. 2024, 12.20
Deli članek:

Hollywoodska igralka, ki je znana po svojem očarljivem nasmehu, se je odločila, da odkrito spregovori o svoji trnovi poti do materinstva.

Profimedia
Anne Hathaway odkrito govori o svoji izkušnji s spontanim splavom, saj bi rada s tem pomagala drugim ženskam s podobno usodo.

Anne Hathaway (41) in njen mož Adam Shulman (42) imata danes dva krasna sinova – sedemletnega Jonathana in triletnega Jacka – je pa priznala, da je pred prvo nosečnostjo doživela spontani splav, ki jo je hudo prizadel in jo prestrašil. »Vsem, ki se borite z neplodnostjo in težavami z zanositvijo, naj povem, da tudi moja pot do materinstva ni bila lahka. Prvič pri meni ni uspelo. Doživela sem spontani splav, ki me je čisto dotolkel. Nekaj tednov sem samo jokala in zavidala drugim ženskam njihovo srečo. Potem sem se končno spravila na noge in začela na vse skupaj gledati z drugačnimi očmi. Pokazati sem morala dostojanstvo do drugih mamic in se skušala veseliti z njimi, čeprav ni bilo lahko. Ko sem se odločila, da odkrito spregovorim o splavu, je do mene pristopilo veliko žensk, s katerimi smo si delile podobno usodo. Ko smo se objele, se nisem več počutila tako osamljene.« Tudi zato se je igralka odločila, da o tem ne bo nikoli molčala, saj bi rada pomagala drugim ženskam. »Ne želim se sramovati nečesa, kar se zdi statistično gledano precej normalno,« je za konec še poudarila Anne.