Tuje

Počaščena in presrečna

T.L.
2. 3. 2024, 07.13
Deli članek:

Ob pogledu na lepo pevko kar ne moremo verjeti, da bo v prihodnjih dneh prejela nagrado za skoraj 50 let uspešne kariere.

profimedia
Kylie Minogue je kariero začela konec 80. let prejšnjega stoletja, zadnja leta pa najbolj aktivno deluje v svoji fundaciji One Note Against Cancer za boj proti raku.

Avstralska pevka, tekstopiska in igralka Kylie Minogue bo danes prejela nagrado brit za svetovno ikono. Na prireditvi bodo obenem proslavili tudi pevkino skoraj 50-letno uspešno kariero. Nagrada brit za svetovno ikono je najvišje priznanje, ki ga podeljujejo izjemnim ustvarjalcem. Kylie je v odzivu povedala, da je presrečna in počaščena, da se bo z nagrado pridružila skupini izjemnih ustvarjalcev. Leta 2021 je Taylor Swift postala prva ženska, ki je osvojila nagrado brit za svetovno ikono. Prejšnji dobitniki so sir Elton John, David Bowie in Robbie Williams. Kylie je glasbeno kariero začela v drugi polovici 80. let prejšnjega stoletja, ko je izdala svoj prvi album Kylie, ki je postal uspešnica v Avstraliji in Veliki Britaniji. Sledile so ji številne uspešnice, kot so I Should Be So Lucky, The Loco-Motion in Especially for You. V svoji karieri je prejela številne nagrade, nazadnje je letos za skladbo Padam Padam dobila grammyja za najboljšo pop skladbo.