Tuje

Zvezdniški uspeh, a tudi veliko tragedij

T.L.
1. 3. 2024, 12.17
Posodobljeno: 1. 3. 2024, 12.21
Deli članek:

Legendarni ameriški zvezdnik filmov, kot so Briljantina, Vročica sobotne noči in drugih, je 18. februarja praznoval 70 let.

profimedia
Johna Travolto v zadnjih letih zaradi hudih udarcev usode na velikem platnu ni bilo veliko videti. Pred leti se je spopadal z izgubo žene Kelly Preston, nekaj let pred tem ga je prizadela smrt 16-letnega sina Jetta. Zdaj sta njegova prva skrb hči Ella in sin

John Travolta se je na vrh hollywoodske scene prebil s karizmatičnimi vlogami in atraktivnim videzom. Proslavil se je kot kralj diska v vlogi Tonyja Manere v uspešnici Vročica sobotne noči, ki mu je prinesla prvo nominacijo za oskarja. Najmlajši v igralski družini šestih otrok se je v zvezdo prelevil praktično čez noč. Njegova je tudi kultna vloga v gangsterskem filmu Quentina Tarantina Šund. Za odlično odigrano vlogo morilca Vincenta Vege je dobil svojo drugo nominacijo za oskarja. Leto pozneje je zablestel v hollywoodski satiri Kdo bo koga v vlogi podlega Chilija, ki sanja o filmskem poslu. Za vlogo je prejel zlati globus za najboljšega komičnega igralca. Lani je privolil v sodelovanje pri filmu Assassination, ki bo govoril o morebitnih povezavah mafije pri umoru predsednika ZDA Johna F. Kennedyja leta 1963, v katerem naj bi skupaj z njim zaigrala tudi Al Pacino in Viggo Mortensen. O začetku snemanja sicer za zdaj še ni nič znanega. Johna v zadnjih letih zaradi hudih udarcev usode na velikem platnu ni bilo veliko videti. Pred leti se je spopadal z izgubo žene, igralke Kelly Preston. Poročena sta bila 30 let in v tem obdobju dvakrat skupaj zaigrala – v komediji The Experts in gangsterski drami Gotti: V senci mojega očeta. Nekaj let pred tem je Travolto prizadela smrt 16-letnega sina Jetta.