Tuje

Njegova žena zahteva ločitev

S.D.
10. 12. 2023, 11.18
Posodobljeno: 10. 12. 2023, 11.23
Deli članek:

Zvezdnik serije Will in Grace ob koncu leta dobil neverjetno presenečenje. Po 26 letih bo postal spet samski. Ločuje se zaradi nepremostljivih razlik.

Profimedia
Janel Leigh Holden je potrebovala 26 let, da je spoznala, da med njo in možem Ericom McCormackom obstajajo nepremostljive razlike.

Zvezdnik serije Will in Grace Eric McCormack in njegova žena Janet Leigh Holden sta bila skupaj 26 let in v tem času se jima je rodil en sin, zdaj 21-letni Finnigan. Ampak po 26 letih je Janet ugotovila, da v zakonu ne zdrži več, in zdaj zahteva ločitev. Na sodišču je vložila zahtevek z obrazložitvijo, da so nastale med njo in možem nepremostljive razlike, z desnice pa je že snela poročni prstan. Novinarji številnih medijskih hiš so se za uradne izjave že obrnili na predstavnike para, vendar odgovorov, razen tega, da gre za osebno zadevo, ne dobijo. Kakor koli, Eric in Janet sta se spoznala leta 1994 na snemanju serije Lonesome Dove, pri kateri je Janet delala kot pomočnica režiserja. »Janet je bila drugačna od žensk, s katerimi sem se sestajal. Nosila je kavbojke in vozila tovornjak,« je bil navdušen Eric v zgodnejših intervjujih. »Sprva ni bila preveč navdušena nad zamislijo, da bi postala moja punca, saj je vedela, da je z igralci veliko dela, ampak uspelo mi jo je prepričati.« Leta 1997 je sledila poroka in zatem še družinska sreča v obliki drobne štručke, ki sta ji nadela ime Finnigan. Janet je imela pomembno vlogo tudi v času, ko je Ericova slava po zaslugi serije Will in Grace hitro zrasla. »Ona je bila tista, ki me je obdržala na trdnih tleh. Če bi bil mlajši in samski, bi verjetno končal v kakšnem nočnem klubu, tako pa sem bil poročen in z malim otrokom, za katerega sem moral skrbeti. Mislim, da sem jo odnesel bolje kot marsikateri moj igralski kolega prav zaradi Janet in sina.« Eric, ki se zadnja leta bolj kot igralstvu posveča pisanju, je po besedah prijateljev zdaj vidno pretresen, ker se je Janet odločila za ločitev. »Do zdaj sta vsa nesoglasja vedno zgladila za domačimi zidovi. Kaj je šlo zdaj tako narobe, da se je Janet odločila za ločitev, ni jasno nikomur, očitno niti Ericu ne, saj je popolnoma v šoku.«

Profimedia
Eric je po besedah prijateljev v šoku zaradi ločitve.