Tuje

Seksi moški na kvadrat

T.L.
17. 11. 2023, 07.11
Deli članek:

Letošnji dobitnik naziva najbolj seksi moški po mnenju bralcev revije People je Patrick Dempsey, kar nekaj zvezdnikov pa je bilo s to titulo okronanih dvakrat.

Profimedia
Johnny Depp je bil za najbolj seksi moškega izbran leta 2003 in 2009.

Ameriška revija People je začela leta 1985 izbirati najbolj seksi moškega leta. Prvi dobitnik naslova je bil takrat 29-letni Mel Gibson, do danes pa so se zvrstili različni moški, nekateri sploh niso bili iz filmskega sveta, na primer John Kennedy Jr., sin pokojnega ameriškega predsednika in slavne Jackie O. Založniki so svojo izbiro zelo preprosto utemeljili – lep je kot greh, član dinastije Kennedy in ima avro, ki osvaja vse okoli. Naziv je prejel tudi svojevrstni Nick Nolte, ki bi mu lahko nadeli različne naslove, a težko najbolj seksi moški na svetu. Enako presenečen je bil Harrison Ford, ki je bil pri 56 letih razglašen za najbolj seksi živečega moškega. Ko so mu povedali, da je zmagal, je komentiral: »Sploh se ne počutim seksi, do ogledala pa imam precej distanciran odnos.« V teh skoraj 40 letih so naslov osvojili tudi Ben Affleck, Pierce Brosnan, Jude Law, Matthew McConaughey, Hugh Jackman in tako naprej, a le štirim lepotcem je to uspelo dvakrat.

Kot komentirajo nekateri, sta to pričakovano Brad Pitt in George Clooney, sledita pa jima Johnny Depp in Richard Gere. Resda je Richard enkrat naslov osvojil skupaj s svojo takratno ženo, manekenko Cindy Crawford, ko sta bila najbolj seksi par leta. Vprašanje je, ali je bila ta četverica tako seksi, da si je naziv zaslužila kar dvakrat, seveda pa se je to zgodilo v času njihove največje slave in filmskih uspehov.