Tuje

Carringtoni proti Colbyjem, jasno!

I.P.
18. 10. 2016, 06.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na ameriški televiziji je v zadnjem času v modi oživljanje starih nadaljevank, od Polne hiše do Midve z mamo in celo MacGyverja.

Profimedia

Najnovejša, ki vstaja od mrtvih, je Dinastija, kar ne preseneča, glede na to, kako uspešen je bil ponovni zagon Dallasa, v osemdesetih največji konkurent Dinastije. Josh Schwartz in Stephanie Savage, avtorja nedavnih uspešnic Opravljivka in O. C., sta za posodobitev združila moči z izvirnima avtorjema serije Esther in Richardom Shapirom. »Rolls royce televizijskih limonad se vrača v posodobljeni različici. V njej se bosta najbogatejši ameriški družini, Carringtoni in Colbyji, še naprej bojevali za bogastvo in svoje otroke. Zgodba bo podana predvsem skozi perspektivo dveh nasprotnic: Fallon Carrington, hčerke milijarderja Blaka Carringtona, in njene skorajšnje mačehe Cristal, to je ženske španskega porekla, ki se bo poročila v najvišji (beli) razred Američanov. V času, ko so dinastije vsepovsod – od resničnostne televizije do volilnih kampanj –, bomo v epski drami videli en odstotek glamurja in blišča, hkrati pa razgalili temačno skrito stran: skorumpirani svet, zgrajen na skrivnih pogodbah, rivalstvu in včasih umorih,« je televizijska družba CW zapisala v izjavi za javnost.

Dinastijo so snemali med letoma 1981 in 1989. V glavnih vlogah so nastopali Linda Evans, John Forstyhe, Pamela Sue Martin in seveda Joan Collins, ki se jim je kot Alexis pridružila v drugi sezoni in takoj strašansko dvignila gledanost. Ni še znano, ali bo v novi različici nastopil kdo iz izvirne zasedbe.