Kraljevske

Njegov neusmiljeni boj za pravico in resnico

K.K.
5. 7. 2023, 17.30
Posodobljeno: 5. 7. 2023, 17.31
Deli članek:

Princ Harry je pričal na sodišču

Profimedia
Princ Harry, zagrizeni maščevalec. Ni se vrnil v London, ko je bila njegova stara mati kraljica Elizabeta hudo bolna. Prišel pa je zdaj, s ciljem, da priča na sodišču proti medijem, ki so razgaljali njegovo zasebnost.

Britanski princ Harry, peti v vrsti za nasledstvo na prestolu, ne bo odnehal. Dokazati želi, da je tako kot še nekatere slavne osebnosti tudi on žrtev medijev. Nedavno je zato pripotoval v London in kot priča nastopil na sodišču. Izčrpno je odgovarjal na zaslišanju, njegove obtožbe pa imajo en sam cilj: razgaliti britansko založniško podjetje Mirror Group Newspapers, katere uredniki in poročevalci so ga zasledovali, mu prisluškovali, vdirali v njegovo zasebnost in objavljali intimne podrobnosti iz njegovega življenja. Harryju niti na misel ne pride, da bi potegnil črto pod pretekla poglavja svojega življenja, obdobja, ko so mu sledili senzacij lačni mediji. Ne, on želi maščevanje za vsako ceno – tudi če se med pričanjem na sodišču znova razgaljajo dogodki, ki jih je javnost že davno pozabila. Tako je na primer trdil, da so mu zasledovalci ukradli DNK-material in ga poslali v preiskavo – da bi dokazali, da njegov resnični oče ni princ Charles, temveč major James Hewitt, nekdanji ljubimec princese Diane. Izpovedal je, kako je ob teh trditvah trpel in kako strah ga je bilo, da ga bo Charles izločil iz družine kot kukavičjega sina. To se seveda ni zgodilo in Charles, zdaj kralj Karel, je do Harryja vedno gojil ljubeča očetovska čustva. Harry pa mu je njegovo očetovsko ljubezen nato poplačal s podlimi obtožbami v knjigi svojih spominov in v televizijskih intervjujih. Roke sprave, ki mu jo je kralj Karel večkrat ponudil, Harry ni sprejel. In čeprav je priznal, da je že nekajkrat iskal pomoč pri terapevtih, je princ še vedno poln gneva.

Koliko laže bi mu bilo, če bi zaživel mirno, srečno in uspešno življenje ter s tem postal za medije nezanimiv! Tako pa njegova maščevalnost rojeva nove škandale in spodbuja medije, da spet in spet brskajo po njegovi preteklosti in vlečejo na dan podrobnosti, ki mu niso ne v ponos ne v čast.