Kraljevske

Nezgoda je preprečila vrnitev na Švedsko

K.K.
31. 5. 2023, 13.30
Deli članek:

Princese Madeleine še ne bo domov

Profimedia
Princesa Madeleine in poslovnež Chris O'Neill imata tri otroke. Če Madeleine želi, da ostanejo člani kraljeve družine in ohranijo pravico do dedovanja prestola, bi morali otroci obiskovati švedske šole. To pa pomeni selitev na Švedsko, ki Chrisu ne ustreza.

Po desetih letih bivanja v tujini naj bi se švedska princesa Madeleine zdaj vrnila v domovino. Z možem, poslovnežem Chrisom O'Neillom, in tremi otroki naj bi se najpozneje avgusta letos vrnila s Floride, kjer živijo, nazaj domov, na Švedsko. Obljubljala je celo, da pride z otroki še pred poletjem, Chris, ki mora urediti posle in prodati razkošno vilo na Floridi, pa naj bi jim sledil pozneje. Zdaj pa se je razvedelo, da je vrnitev princese Madeleine odložena za nedoločen čas. Njena hčerkica Leonore je namreč tako nesrečno padla, da si je zlomila komolec. Potrebna je bila takojšnja operacija. Zdaj bo Leonore okrevala v domačem okolju na Floridi. Kako dolgo bo trajalo, da se bo poškodba zacelila, zdravniki še ne vedo povedati. Medtem pa čas teče in princesa Madeleine postaja živčna.

Njena vrnitev na Švedsko namreč ni toliko povezana z domotožjem kot z drugimi zadevami, tudi denarnimi. Kot hči švedskega kralja, ki občasno nastopa v javnosti kot predstavnica kraljeve družine, je Madeleine upravičena do apanaže. Njeni otroci Leonore, Adrienne in Nicolas pa bi morali vsekakor obiskovati švedske šole, da tudi uradno ostanejo polnopravni člani kraljeve družine. Leonore s poškodovanim komolcem je stara devet let, Nicolas sedem, Adrienne pa štiri. Skrajni čas torej, da se naučijo švedščine in se seznanijo ne samo z deželo, ki je domovina njihove matere, temveč tudi z življenjem na dvoru. Madeleine se zdi to samoumevno, njen mož Chris pa selitvi na Švedsko menda nasprotuje. Veliko bolje se počuti v Londonu ali New Yorku ali na Floridi. Že od vsega začetka je dal vedeti, da ga članstvo v kraljevi družini ne zanima. Bo zdaj zaradi otrok popustil?

Profimedia
Princesa Madeleine je ljubeča hči svojega očeta, švedskega kralja Carla Gustafa. A ker se je poročila s poslovnežem, ki se na švedskem dvoru ne počuti prijetno, je zadnjih deset let preživela v tujini.