Kraljevske

Skupinski obisk velikonočne maše

K.K.
20. 4. 2023, 11.21
Posodobljeno: 20. 4. 2023, 11.27
Deli članek:

Kralj Karel – nova glava družine

Profimedia
Nekoč je Windsorske vodila kraljica Elizabeta, letos je to častno nalogo prevzel njen sin, novi kralj Karel III. Ker je bil dolga leta prestolonaslednik, se je imel čas naučiti, kako prisrčno pozdravljati množico.

Ko je kraljeva družina obiskala letošnjo velikonočno mašo, se je pokazalo, da so se po smrti kraljice Elizabete stvari nekoliko spremenile. Sprememba, da je na čelu družine stopal novi kralj Karel III., ob njem pa njegova Camilla, je seveda razumljiva, toda to, da se je družinskega obiska cerkve svetega Jurija v Windsorju smel udeležiti tudi princ Andrew, je bilo za mnoge veliko presenečenje. Andrew je skupaj s sestro, princeso Anne, stopal tik za Karlom in Camillo, čeprav mu je kraljica Elizabeta v času svojega življenja odvzela vse naslove, dolžnosti in tudi pravico do javnega nastopanja. Je bila letošnja velika noč prelomna točka in se bo Andrew začel postopoma vračati v vrste kraljeve družine?

Novost je bila tudi, da se je maše udeležila vsa družina princa Williama: poleg staršev so stopali vsi trije njuni otroci, tudi najmlajši princ Louis. S hčerama sta prišla tudi Mike Tindall in Zara Phillips (zet in hči princese Anne), medtem ko sta princesi Beatrice in Eugenie (hčeri princa Andrewa) prišli samo s svojima možema in brez otrok. Princa Edwarda in grofico Sophie je spremljal njun sin James, medtem ko hčerke Louise ni bilo zraven. Radovedna množica, ki je spremljala mimohod kraljevske družine, pa je imela kljub temu kaj občudovati. Nasmejani obrazi, družinska sloga pa seveda elegantna oblačila kraljevskih dam in spoštljiv odnos do tradicije. Velika noč 2023 je bila prva po smrti kraljice Elizabete, hkrati pa tudi druga obletnica smrti kraljičinega moža princa Philipa.