Kraljevske

Monaški blišč v rokah mladine

K.K.
16. 4. 2023, 10.00
Deli članek:

Namrščena Caroline in osamljeni Albert

Profimedia
Vlogo gostiteljice večera je prevzela princesa Caroline, za kar ji je bil njen brat, knez Albert, iskreno hvaležen. Kneginja Charlene se plesa vrtnic ne udeležuje že od leta 2017. Ob Carolini in Albertu je goste pozdravljal tudi častni gost in avtor zamisli o letošnji okrasitvi dvorane, modni oblikovalec Christian Louboutin.

Na legendarnem monaškem plesu vrtnic tudi letos ni manjkalo ne blišča, ne imenitnih gostov, ne zabave. Pa vendar je bilo vse drugače, kot bi moralo biti. V vlogi gostitelja je seveda nastopil knez Albert. A ob njem (kot v posmeh novicam, da je premagala bolezen in zakonsko krizo) ni bilo njegove žene, kneginje Charlene. Kje so leta, ko je bila Charlene nedosegljivo elegantna kraljica večera in je očarala vse bogate goste, ki so z vstopnicami za ples izdatno prispevali v dobrodelni sklad kneginje Grace! Charlene se letos niti opravičila ni – kot da ne potrebuje izgovora, da manjka na eni od svojih pomembnih nalog. Nadomestila jo je njena svakinja, Albertova sestra princesa Caroline.

A tako kot je bil Albert brez žene videti osamljen, tako je bila tudi Caroline vse prej kot sproščena. Kazala je namrščen obraz in tudi njena izjemno elegantna, lesketajoča se obleka iz modne hiše Chanel ni pomagala, da bi bila pri izrekanju dobrodošlice gostom videti dobre volje. Sta se s svakinjo Charlene (ki se je plesa vrtnic zadnjikrat udeležila leta 2017) pred tem sprli? Pravijo, da Caroline in Charlene nista v najboljših odnosih in da je Caroline celo zahtevala, da Charlene na plesu vrtnic nima kaj iskati. Po smrti svoje matere kneginje Grace je namreč Caroline do Albertove poroke vodila prireditev. In te pomembne naloge si, kot kaže, ne pusti vzeti. Ples v sloviti dvorani zvezd v Monte Carlu pa je kljub vsemu potekal tako, da so bili gostje, lačni svetovljanskega blišča, nadvse zadovoljni.

Profimedia
Mlada generacija, ki je letos poskrbela, da so bili gostje deležni blišča in razvajanja v imenitni družbi: Alexandra, princesa Hannovrska (hči princese Caroline in princa Ernsta Augusta Hannovrskega), Pierre Casiraghi (Carolinin sin) z ženo Beatrice Borromeo, Charlotte Casiraghi (Carolinina hči in obraz modne hiše Chanel) ter Tatiana Santo Domingo (Tatiana je neizmerno bogata dedinja in svetovljanka, poročena pa je z Andreo Casiraghijem).

Ob Albertu in Caroline se je namreč v gostiteljski vlogi preizkusila (in izkazala) mlada generacija z monaškega dvora. Otroci princese Caroline so rešili večer, saj jih je bilo veselje pogledati. Od princesine najstarejše hčerke Charlotte Casiraghi v sanjski obleki iz hiše Chanel do najmlajše hčerke princese Alexandre, ki je bila v svoji izzivalni črni obleki resnično očarljiva. Ob njiju pa Carolinini snahi, v kovinsko lesketajoči se obleki Tatiana Santo Domingo (žena Andree Casiraghija) ter princesa Beatrice Borromeo (žena Pierra Casiraghija) v pravljični čipkasti toaleti. Alexandro je spremljal njen zaročenec Ben Sylvester Strautmann, Charlotte pa je bila letos sama, njen mož, filmski producent Dimitri Rassam, je bil zadržan drugje in se je opravičil. Mlada generacija monaške knežje družine je po obveznem poziranju fotografom nadaljevala večer sproščeno, ob glasbi in plesu do jutranjih ur. Skupaj z njimi so se zabavali številni nastopajoči umetniki in slavni ter pomembni gostje. Kneginje Charlene pa menda ni (z izjemo kneza Alberta) pogrešal prav nihče.