Kraljevske

Ljubezni ni več, kriza se stopnjuje

K.K.
8. 4. 2023, 11.10
Deli članek:

Knez Albert in Charlene tik pred ločitvijo?

Profimedia
Kneginja Charlene se v javnosti pokaže le ob redkih priložnostih, pa še takrat je videti precej zadržana.

Ko je monaški knez Albert praznoval 65. rojstni dan, je z balkona svoje palače pozdravil državljane. Ob njem sta bila njegova dvojčka Jacques in Gabriella, na veliko začudenje Monačanov pa ga ni spremljala njegova žena, kneginja Charlene. Nič čudnega torej, da so spet oživele govorice o zakonski krizi, ki jo že nekaj časa doživljata Albert in Charlene. Francoski mediji poročajo, da se par resno dogovarja o ločitvi in posledicah, ki bi jih ta korak pomenil za kneževino Monako. Ameriški mediji pa vztrajno poročajo o veliki ljubezni, ki povezuje knežji par, in o srečni družinici, ki uživa, odkar je kneginja Charlene ponovno zdrava in kos svojim dolžnostim prve dame Monaka.

No, Francija je verjetno bliže resnici kot Amerika, vsak pa se lahko prepriča, kako muhasta je Charlene pri svojih odločitvah. Včasih se pokaže v javnosti in brezhibno nastopi v vlogi očarljive kneginje, naslednjič pa brez razloga ali opravičila manjka – tako kot je manjkala tudi na rojstnem dnevu svojega moža Alberta. Z rahlo zamudo je iz knežje palače sicer prišlo sporočilo, da je knez Albert praznoval rojstni dan v najožjem družinskem krogu in da je bilo kosilo, ki ga je v palači Charlene pripravila zanj in za dvojčka, nadvse prisrčen dogodek – a kdo bi verjel pocukranim besedam, ko pa dokazov o sreči in ljubezni preprosto ni videti. Odgovor na vprašanje, ali se kriza na monaškem dvoru poglablja in ali je v igri tudi ločitev, pa se zdi vse bolj jasen.

Profimedia
Sta knez Albert in Charlene ljubeč par? V intervjujih sicer zatrjujeta, da njun zakon ni v krizi, a kaj ko je dokazov za srečo in razumevanje med njima vse manj.