Kraljevske

Ljubezni ni več, kje je denar?

K.K.
9. 2. 2023, 07.00
Posodobljeno: 9. 2. 2023, 12.58
Deli članek:

Grofica Alexandra išče pravico.

Profimedia
Poroka Alexandre, ki je po ločitvi od kraljičinega sina Joachima izgubila naslov princesa in postala grofica, ter 14 let mlajšega producenta in fotografa Martina Jorgensena je bila leta 2007 nadvse romantičen dogodek.

Po ločitvi od 14 let mlajšega filmskega producenta in fotografa Martina Jorgensena je danska grofica Alexandra zaman pričakovala, da ji bo vrnil denar, ki mu ga je posodila. Jorgensen jo je še pred ločitvijo prepričal, da bo 730.443 evrov varno naložil in ji posojilo vrnil, kar pa se ni nikoli zgodilo. Ker je od ločitve (2015) preteklo že veliko let, je Alexandra zdaj sklenila poiskati pravico na sodišču. A se je izkazalo, da je Jorgensen ne samo brez denarja, temveč da tudi nima premoženja, ki bi ga bilo mogoče zaseči in prodati na dražbi. Kaj zdaj?

Grofica, nekdanja snaha danske kraljice Margrethe, pravi, da ne bo odnehala. Na danskem dvoru pa se bojijo, da bodo njene tožbe vrgle senco tudi na ugled danske kraljeve družine. Alexandra je bila prva žena danskega princa Joachima, s katerim ima dva sinova, Nikolaia (23) in Felixa (20). Ločila sta se, ker se je Alexandra slepo zagledala v privlačnega Jorgensena, ko je ta snemal dokumentarni film o življenju kraljeve družine. Zapustila je princa Joachima in se z otrokoma odselila na svoje. Z Jorgensenom sta se poročila leta 2007. Očitno je Jorgensen živel na Alexandrin račun, čeprav je res tudi to, da je bil njenima sinovoma vzoren nadomestek očeta. Zdaj med Alexandro, njenima sinovoma in Jorgensenom ni več stikov – celo na sodišče, na razpisane naroke, Jorgensen ne prihaja. Le kako bo Alexandra prišla do svojega denarja? Dolg medtem raste, saj se k osnovnemu znesku prištevajo tudi obresti.