Domače

Svojo treznost že dobro unovčil

N. K.
19. 11. 2023, 08.33
Posodobljeno: 19. 11. 2023, 08.37
Deli članek:

Vedno zelo ostri radijski voditelj je zadnje tedne zbujal veliko pozornosti, ko je priznal ,da se je dolga leta boril z odvisnostjo od alkohola. Zdaj pa o tem tudi predava.

Nina Keder
Miha Šalehar je o svojem 30-letnem boju z alkoholom napisal knjigo, zdaj pa vodi še srečanja na temo preventivnih akcij proti pitju alkohola.

V okviru nacionalne preventivne akcije za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola je Agencija za varnost prometa organizirala mednarodno konferenco. Že tako zanimive in aktualne teme je udeležencem v nabito polni dvorani popestril še moderator konference, sicer pa radijski voditelj Miha Šalehar. Po nedavnem razkritju, da se je kar 30 let predajal alkoholni omami, je napisal knjigo z naslovom Notranji pir ali kako se prepiti do konca, očitno pa mu treznost prinaša koristi tudi na drugih področjih. Kot nekdanji pivec se je izpostavil na konferenci in opisal dogodek iz svojega otroštva ter takratne razmere in odnos do alkohola. Po nekem veseljačenju je namreč njegova mama poklicala taksi, saj je oče preveč spil, da bi lahko sedel za volan družinskega avtomobila. In oče je potem v taksiju celo pot taksistu pojasnjeval, da bi on sicer lahko vozil, a da je žena poklicala taksi. Pri tem mu je tudi taksist razumevajoče prikimaval, češ da je to popolnoma narobe, namreč, da žena pokliče taksi. Miha je sklenil: »Danes je to, klic taksija v takih primerih, dobro sprejet ukrep, ne pomeni neke kastracije in v tem pogledu napredujemo.«