Domače

Trpi zaradi akrofobije

N.S.
11. 5. 2023, 11.49
Posodobljeno: 11. 5. 2023, 11.52
Deli članek:

Ljubitelj fitnesa, manekenk in raper na prvi pogled deluje samozavestno in odločno, da mu ne moe nič do živega, s ko sede v letalo, je zgodba popolnoma drugačna.

Lipar Design Photography
Vedno vpadljiv, nasmejan in pozitivni Igor Mikič uživa življenje, dokler se mu ni treba spoprijeti z njegovo fobijo – neznansko ga je strah višine.

Ljubitelj fitnesa, maneken, raper in sovoditelj šova Exatlon Slovenija Igor Mikič je že vrsto let obraz naše medijske scene. Alfa Mikič, kot mu mnogi radi rečejo, pravi, da je sreča zanj osrečevati druge ljudi in da je pripravljen za to narediti marsikaj, le ena stvar mu pri tem hodi narobe. »V življenju sem naredil že marsikaj, večinoma so bile to neumnosti, priznam, tak pač sem, ampak sem se kar dobro znašel in uživam iz dneva v dan. Problem nastane, ko naletim na svojo veliko fobijo, saj ne maram višine. Bi več potoval po svetu, a me vsakič, ko grem na letalo, zagrabi huda paranoja. Imam hude težave z akrofobijo,« priznava. »Ponosen sem, da sem se osamosvojil pri 18 letih in šel v tujino, čeprav sem imel hude notranje boje zaradi tega strahu. To je zame vedno največji izziv, priznam.«