Domače

Napisal kolesarski vodnik po Sloveniji

T.L.
17. 3. 2023, 07.10
Deli članek:

Ko se oglasi Tadej Golob, običajno lahko pričakujemo, da bo predstavil novo kriminalko, tokrat pa nas je presenetil s kolesarskim vodnikom.

arhiv Lady
Tadej Golob med pisanjem nabira moči s cestnim kolesarjenjem, zato ni čudno, da je napisal kolesarski vodnik Pikčasta Slovenija.

Slovenski bralci so se že navadili, da Tadej Golob, eden najbolj prodajanih pisateljev pri nas, vsako leto izda nov roman o višjem kriminalističnem inšpektorju na Policijski upravi Ljubljana Tarasu Birsi. Tako je za drugo polovico leta napovedan nov del z naslovom Oj, Triglav moj dom. Kot pove že naslov, se roman tokrat dogaja v slovenskih Alpah, ko inšpektor na Triglav pelje svojo delovno skupino. Z nekdanjim soplezalcem, ki pomaga skupini, pa med sestopom naletita na truplo, tako da se med nevihto tudi umakneta na Kredarico. V Ljubljani nato na sodni medicini ugotovijo, da je moški umrl zaradi strela v glavo, in ne zaradi udara strele. Odlična vsebina in tudi Sebastiana Cavazzo bo lepo videti na najvišjem vrhu Slovenije.

A pisatelj tokrat ni ostal le pri Birsi, temveč se je zaradi svojega novega konjička lotil pisanja vodnika za ljubitelje cestnega kolesarstva. Vodnik Pikčasta Slovenija bo izšel junija, označenih pa bo 65 krogov po Sloveniji, v katerih vas čaka najmanj tisoč višinskih metrov vzpona (in spusta). Ali kot pravi Tadej, lahko vse življenje postavljate osebne svetovne rekorde na lokalnem klancu, ni pa treba, saj je to vodnik za vse, ki ne marajo ravnin.