Domače

Svetilnik za pot, po kateri moramo sami

I.P.
10. 3. 2017, 06.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Dandanes dlje časa zremo v telefon ali računalnik kot v oči sočloveka. Nekje vmes pa smo izgubili sebe. In ko to dojamemo, počasi iščemo pot nazaj.

Arhiv Zvezde

Urban Urbanc, svetovalec za medsebojne odnose in zdrav način življenja, je eden od svetilnikov, s pomočjo katerega jo lahko tudi najdemo.

A kot poudarja: »Nočem se promovirati kot učitelj. Sem človek, ki je našel svojo pot, in poznam načine, kako jo lahko najde vsak. Na predavanjih in delavnicah pokažem ljudem, kako uporabljati orodja za doseganje sreče, ljubezni, ki je v vsakem od nas. Vsi smo edinstveni, božanstveni, samo tega se velikokrat ne zavedamo. Skozi učenje in prakso sem sam prišel do točke, ko si upam reči, da sem srečen, čeprav morda še nimam vsega tistega, po čemer hrepenim. Tudi v ljudeh si želim prebuditi ta občutek in jim rečem: 'Dam vam orodje, vas naučim, kako ga uporabljati, od vas pa je odvisno, ali ga tudi res boste.'«

Urban je študiral na fakulteti za šport. Je avtor dveh knjig, Bitje luči in Bojevnik ljubezni, in raziskovalec zdrave prehrane. 

Več o Urbanu pa boste našli v reviji Zvezde (št. 10/2017)