Balkan

Navdušena nad spremembami

K.K.M.
2. 3. 2023, 12.15
Posodobljeno: 2. 3. 2023, 12.17
Deli članek:

Letos bo minilo že 40 let, odkar je prvič zapela v skupini Novi fosili, pa se simpatična pevka še vedno rada vrača na glasbene odre. Z nami bo tudi v petek, 3. marca 2023, v Stožicah.

revija zvezde
Sanja Doležal z Marinkom Colnagom in Vladimirjem Kočišem že štiri desetletja nastopa v skupini Novi fosili.

Sanja Doležal bo oktobra praznovala 40 let, odkar se je pridružila legendarni zasedbi Novi fosili. Trije člani delujejo še danes, poleg Sanje še Vladimir Kočiš - Zec in Marinko Colnago. V Sloveniji še vedno kot Novi fosili, na Hrvaškem pa zaradi avtorskih pravic tega imena ne smejo uporabljati. A jim to ne prepreči veselja ob trenutku, ko stopijo na odre in zapojejo največje uspešnice, kot so Za dobra stara vremena, Milena, Ja sam za ples in številne druge.

Vseeno pa se je v zadnjih štiridesetih letih glasbena industrija močno spremenila, na kar Sanja gleda pozitivno. »Vse se je spremenilo, tako tudi glasbena scena. Danes vladajo nova pravila v glasbeni industriji, tehnologija je prinesla številne spremembe. Veseli me, da imajo danes mladi priložnost, da pokažejo, kaj znajo, na številnih platformah, neodvisno od velikih korporativnih diskografskih hiš,« nam je zaupala. Sama sicer že vrsto let glasbeno kariero kombinira tudi z delom na televiziji in občasnimi sodelovanji v gledaliških predstavah. Z velikim veseljem pa prepeva pred slovenskim občinstvom, za katero pravi, da je izjemno: »Zvesto in odprto, vsakič nam je v veliko veselje, ko lahko nastopamo kjer koli v Sloveniji.«