Balkan

V prestolnico prišla z družino

Te.P.
24. 2. 2023, 16.30
Deli članek:

Lanskoletna srbska evrovizijska predstavnica se je pred kratkim mudila v Ljubljani in bila nad našim glavnim mestom prijetno presenečena.

Sašo Radej
Konstrakta je v svojih pesmih zelo družbenokritična, saj je prepričana, da se da prek glasbe in zabave stvari spremeniti veliko hitreje kot na kakršen koli drug način.

Lanska srbska predstavnica za Pesem Evrovizije, kantavtorica Konstrakta, je slovensko občinstvo na domačih tleh osvojila lani septembra z nastopom v Cvetličarni, ki je bil zanjo eden lepših v vsej sezoni, prejšnji teden pa je na povabilo RTV Slovenija, da v oddaji Misija Liverpool v spremljevalnem programu odpoje skladbo In corpore sano, spet prišla k nam, in to kar z vso družino: možem Milanom Đurićem, sinom Nikolo in hčerko Leno. Sprva so nameravali priti že v četrtek, a se jim to na žalost ni izšlo, so pa tudi tako imeli dovolj časa za uživanje v lokalnih znamenitosti in kulinariki.

»Rada imam Ljubljano. Sem v letih, ko imam rada mir in red, tako da mi zelo prija. Bivamo v središču, tako da mislim, da sem ga že dodobra spoznala skozi sprehode, na katerih lahko poleg znamenitosti uživam tudi na svežem, čistem zraku. Tudi moj mož je že pravi poznavalec. Otroka pa kot vse najstnike to ne zanima toliko. Nocoj pa nas čaka še okušanje slovenske kulinarike, česar se zelo veselim,« nam je po končanem snemanju svojega nastopa razkrila Konstrakta, ki bi si želela še več glasbenega povezovanja med izvajalci iz držav nekdanje skupne domovine. Morda nas čaka tudi kakšno sodelovanje med njo in skupino Joker Out. »Fante sem spoznala in so zelo simpatični. Tudi skladba Carpe Diem mi je zelo všeč, tako da bi z veseljem sodelovala z njimi. Tudi sicer imate kar nekaj izvajalcev, ki so cenjeni v vsej regiji,« nam je za konec še povedala glasbenica.