Balkan

Ne prenese laži

Te.P.
22. 2. 2023, 16.30
Deli članek:

Milan Marić je sicer v svoji domovini Srbiji veliko igralsko ime, na našo srečo pa se zelo rad mudi tudi na slovenskih odrskih deskah.

Mediaspeed
Milan Marić ima rad močne, samozavestne ženske, pri njih pa najprej opazi oči.

Eden najbolj zaželenih srbskih igralcev Milan Marić je s svojo igro Slovenke in Slovence na naših odrih že navdušil v predstavi To noč sem jo videl, nedavno pa je v MGL-ju v okviru festivala Ruta Grupa Triglav z Radetom Šerbedžijo, Katarino Bistrović Darvaš in Niko Ivančić blestel v uprizoritvi Kdo se boji Virginie Woolf? v vlogi profesorja biologije Nika. Ta se s svojo plaho ženo Honey po končani zabavi za uslužbence v univerzitetnem naselju kolidža v Novi Angliji odpravi še na obisk k predstojnikovi hčeri Marti in njenemu možu, profesorju zgodovine Georgeu. Družabni večer s profesionalnimi kolegi se pod vodstvom starejšega para prevesi v divjanje valpurgine noči, v katerem je vse postavljeno v ambivalenten preplet resnice in iluzije, kjer poleg laži in prevar kraljujejo tudi samoprevare.

S slednjimi Milan v zasebnem življenju ne želi imeti nobenega opravka. »Vse lahko prenesem, razen laži. Ta namreč nikoli ne pride sama, z njo se odpre tudi vprašanje zaupanja. In zato tu vedno potegnem črto,« pravi. Na srečo pa ne namerava potegniti črte čez delovanje pri nas. »Obožujem Slovenijo. Komaj čakam, da spet pridem,« je dejal igralec, poleg ponovitev uprizoritev To noč sem jo videl pa se dogovarja za še en projekt. Slovenijo pa zelo rad obišče tudi zasebno, če le ima čas. Takrat se najraje poda v gore ali ob jezera, za katera pravi, da so čudovita.