Balkan

Držim pesti, da bi me režiserji odkrili

S.D.
2. 2. 2023, 07.20
Posodobljeno: 7. 2. 2023, 13.09
Deli članek:

Mirna Mihelčić je hrvaška igralka mlade generacije, ki je bila pred kratkim nagrajena z nagrado Večernjakova ruža za obetavno mlado osebnost. Pri nas smo jo spoznali v seriji Botri.

Instagram
Mirna Mihelčić je mlada obetavna igralka, o kateri bomo še veliko brali.

Mlada igralka Mirna Mihelčić, ki se je televizijskim gledalcem najbolj prikupila v seriji Botri, v kateri igra mlado ekonomistko Matijo, je pred kratkim prejela nagrado Večernjakova ruža za najbolj obetavno mlado osebnost na Hrvaškem. Nagrade se je seveda razveselila v upanju, da ji bo ta odprla kakšna vrata v svet filma ali pa da bo z njo vsaj opozorila nase kakšnega filmskega režiserja. Potem ko je zdaj 25-letna igralka nastopila v številnih humorističnih serijah, med drugim tudi v Botrih, ki jih zdaj predvajajo pri nas, si namreč srčno želi narediti korak naprej v svoji karieri in nastopiti tudi v kakšnem celovečercu. Drugače pa se prikupna Mirna, doma iz Šibenika, v igralski koži odlično počuti. Lani je končala študij igre na umetniški akademiji v Splitu in pravi, da je igralski poklic najlepši poklic na svetu. Da pa je zaplula v igro, ima največ zaslug njena mama, ki je v hčeri prepoznala igralski talent. »Mama mi je vedno prigovarjala, naj nastopam. Ves čas mi je stala ob strani in žrtvovala veliko svojega prostega časa, da me je spremljala po nastopih, za kar sem ji zelo hvaležna,« pravi Mirna, ki iskreno priznava, da je v igro bežala tudi pred šolo. »V moji družini so bili vsi sami odličnjaki, zato sem bila jaz črna ovca.

Šola ji ni bila na prvem mestu

Nikoli nisem bila preveč za učenje. Od svojega sedmega leta sem plesala v plesnem gledališču Sjena, ki ga je ustanovila moja mama Zorana. Plesala sem vso osnovno in srednjo šolo in še posebej srednjo šolo sem komajda končala. Nisem bila sicer neumna, samo učila se nisem. In tako sem srednjo šolo končala, kakor sem vedela in znala. Vedela sem, da se s plesom ne bom mogla ukvarjati poklicno, zato je bila igra edina možna pot, ki me je zanimala. Sprejemne izpite za akademijo sem poskušala opraviti v Osijeku in Zagrebu, obakrat neuspešno, potem pa sem bila končno sprejeta na umetniško akademijo v Splitu.« Neuspehi, ki jih je doživela na dveh sprejemnih izpitih, Mirni niso vzeli poguma. Prav nasprotno! Toliko bolj se je pozneje med študijem zavzela za učenje, da je akademijo v Splitu končala z odliko. V četrtem letniku se je vključila v igralsko agencijo Croatian Creative Casting in začela dobivati prve vloge. »Vem, da se bom z igro ukvarjala vse življenje. Gledališče, televizija, film, serije, izrazno gledališče – vse me zanima. Če pa bi morala izpostaviti en žanr, bi bil to muzikal. Ta me najbolj privlači, saj je kombinacija plesa, igre in petja, zato mislim, da bi v njem lahko dala največ od sebe. Všeč mi je tudi izrazno gledališče, ker obožujem gib. Skratka, vem, da imam veliko možnosti za ustvarjanje, zato se ne bojim prihodnosti.«