Zgodbe

Zabavna januarska akcija: S kom bi šli na večerjo?

J. S.
16. 1. 2024, 07.10
Posodobljeno: 16. 1. 2024, 07.24
Deli članek:

Zanimiv predlog imamo za vas. Mislimo, da vam bo všeč. Potrebujemo pa kanček vašega sodelovanja. Takole smo si zamislili, radi bi vas peljali na večerjo. Pa ne samo to, radi bi vas povabili na večerjo in vam zraven ponudili še družbo pametnega, razgledanega, šarmantnega moškega.

revija Jana
Zabavna januarska akcija

Predstavljajte si: na drugi strani mize sedi zanimiv, očarljiv, svetovljanski moški. Čeden. Zabaven. Hrana je božanska, pogovor steče, želite si, da se večer ne bi nikoli končal ... No, o tem govorimo. Toda kdo bo moški? To je pa tisti del, pri katerem sodelujete. In tole je odgovor: vi odločate. Povejte nam, s kom bi radi šli na večerjo, mi bomo dali vaše predloge na glasovanje, preverili, kateri od predlaganih gospodov imajo voljo, predvsem pa čas, potem pa ožji izbor dali še enkrat na glasovanje.

In potem, čisto na koncu, bomo organizirali večerjo. Pa recite, če to ni najboljša ponudba, kar ste jih letos dobili.

Predlagajte!

Zdaj torej zbiramo predloge, s kom bi radi poklepetali na večerji (ali kosilu). Za začetek smo v redakciji staknili glave, kar je vedno nadvse produktivno početje, in smo tudi tokrat prišle (je tako naneslo, da smo bile zraven same ženske) na dan z ogroooomno predlogi. Z imeni moških z različnih področij in različnih starosti. Nekateri so bolj znani, drugi manj – menimo namreč, da imamo v deželi poleg (nedvomno zanimivih) pevcev, igralcev in športnikov še veliko nadvse zanimivih ljudi, ki jih (pre)slabo poznamo in s katerimi bi se bilo tudi lepo pomeniti ob dobri hrani.

Tule je za začetek prvi plaz predlogov: ljudje, ki so tako znani, da jih ni treba posebej predstavljati ali razlagati, zakaj jih predlagamo (v naključnem vrstnem redu):

  • Sebastjan Cavazza
  • Jurij Zrnec
  • Jan Plestenjak
  • Klemen Slakonja
  • Žan Serčič
  • Marko Mandić
  • Rok Vihar
  • Challe Salle
  • Tilen Artač
  • Drago Mislej Mef
  • Jure Henigman
  • Blaž Švab
  • Filip Flisar
  • Denis Avdić
  • Domen Valič …

Tole je bilo za vzorec. Predlagajte sami! Medtem imamo pa v rokavu še več asov.

revija Jana
Čakamo. In postajamo čedalje bolj lačni, zato pohitite.

Za vse okuse

Zanimivi moški prihajajo v mnogih oblikah, barvah in okusih. Kaj če bi vam za družbo ob dobri hrani predlagali prvega soproga, moža Nataše Pirc Musar, ki ni zgolj zakonec predsednice države, temveč je tudi zelo uspešen? Ali pa priljubljeni duhovnik Martin Golob? Antropolog Dan Podjed? Kolegica, ki spremlja modo, je predlagala nekaj »moških s stilom«, kot sta denimo Alan Hranitelj ali Peter Movrin. Druga enako navdušeno priporoča Roberta Štabo iz Zavoda Varna pot, češ, »dušo in srce ima na pravem mestu ... Kaj še? Visok in tudi lep.« Spet tretja predlaga arheologa, ki je postal predan kmet, Tilna Praprotnika. Morda se vam bo zdel zanimiv Miran Križančič, plastični kirurg, ki zelo rad potuje. Matjaž Turel, specialist pulmologije, vodja hospitalnega oddelka na Kliničnem oddelku za pljučne bolezni in alergije UKC Ljubljana, vodja skupine za presaditev pljuč in zdravnik alpske reprezentance. David Zupančič, tudi avtor knjižnih uspešnic. Morda pa so vam bolj všeč moški, ki ljubijo adrenalin: Rožle Bregar, 35-letni fotograf, režiser, večkrat nagrajeni snemalec oziroma ekstremni snemalec, saj filme raje snema v divjih in odročnih krajih. Znan je po snemanju v ekstremnih razmerah – od visenja na vrvi skupaj s plezalci do prenočevanja v šotoru v gorah ali ob reki s kajakom. Gregor Kofler, Mojstrančan, ki je že pri devetnajstih postal gorski reševalec, naslednje leto alpinist, nekaj let pozneje pa še alpinistični inštruktor. Profesor športne vzgoje je danes gorski vodnik z mednarodno licenco IFMGA, učitelj smučanja III, učitelj teka na smučeh.

Še vedno niste našli pravega? Potem nam ga predlagajte. Ali pa izberite izmed predlaganih in nam nato pošljite izpolnjen spodnji kupon po pošti ali ime moškega (s priloženimi svojimi podatki) po elektronski pošti.

Čakamo. In postajamo čedalje bolj lačni, zato pohitite.

revija Jana
kupon

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!