Zgodbe

Neznanka v tvoji kreaciji – neprecenljivo

Brigita Potočki
8. 1. 2024, 05.00
Deli članek:

Oblikovalko Barbaro Franjič je moda zanimala že kot deklico. Na sprehodih z mamo po prestolnici je navdušeno opazovala mimoidoče dame v, kot pravi, gracioznih in modnih oblačilih, izžarevale so eleganco in prefinjen slog.

revija Jana
5 minut za slovensko modo: Patricia Pie

Ko jo je mama poučila, da taka oblačila ustvarjajo modne oblikovalke in da je to poklic kot vsak drug, jo je to  tako navdušilo, da se je odločila temu posvetiti. Njene kolekcije združujejo časovno nevtralne silhuete, ki jemljejo navdih v petdesetih in šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Stremi k temu, da bi bila vsa njena oblačila iz trajnostnih in biorazgradljivih materialov. Kolekcija New Elegance, ustvarjena za jesen-zimo 2023, združuje klasično eleganco s sodobno inovativnostjo, poudarja trajnost in umetniški pristop ter ponuja unikatno modno izkušnjo.

Zakaj Patricia Pie?

To je namišljeno žensko ime, ki sva ga izbrali s prijateljico, s katero sva ustanovili blagovno znamko. Pozneje se je ona sicer odločila za drugo umetniško pot, jaz pa sem že od začetka imela velike ambicije. 

Če bi se še enkrat odločali, bi se ponovno odločili za poklic modne oblikovalke?

Moj odgovor bi bil vedno da. Že od malega sem sanjala o tem in ne predstavljam si, da bi me karkoli drugega bolj osrečilo. Poklic oblikovalke je zame prej hobi. Veselje, ko na cesti srečam popolno neznanko v svoji kreaciji, je neprecenljivo.

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana,   št. 1., 3. januar, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!