Zgodbe

Janina preobrazba: Vseživljenjsko srčno učenje

Andreja Comino
14. 7. 2023, 07.00
Deli članek:

»Štirideset je prelomnica v življenju, ob kateri se mi je zazdelo, da potrebujem nekaj spremembe. Z minimalnimi spremembami se enako ličim, imam isto barvo las, podobna oblačila ...« je iskreno priznala Maja Helbl iz Dobje vasi pri Ravnah na Koroškem. Hitro je naštela vrsto svojih življenjskih vlog: mama, žena, učiteljica, prevajalka, ljubiteljska kuharica, rekreativna športnica, ustvarjalna duša in še marsikaj drugega bi se našlo. Zelo je ponosna na to, da je mama treh krasnih otrok, starih pet, devet in enajst let. Ki so ji poleg najlepšega naziva na svetu dali tudi največ lekcij in ji postavili življenje na glavo. »Seveda v dobrem smislu. Z njimi in zaradi njih namreč vsak dan rastem, se lotevam novih podvigov in osvajam nova znanja,« pove z nasmehom in se prepusti našim lepotnim strokovnjakom.

Mateja Jordovič Potočnik
Maja Helbl

Ličenje: Manca Maselj

Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion

Kozmetika: Christian Dior

Lasna kozmetika: LITERAM Care line

Pričeska: Mojca Hvastija za LITERAM INSTITUTE  Salon Piskar, Miševa 1, Domžale

Oblačila in nakit: Cherry Monday Boutique, Domžale

Maja je po poklicu prevajalka in tolmačka za nemščino ter profesorica matematike. »Od nekdaj sem bila prepričana, da nikoli ne bom delala drugega kot prevajala. In ker se zarečenega kruha poje največ, sem kaj hitro pristala v razredu in ugotovila, kako neizmerno uživam v tem. Zato sem se odločila za drzni korak in pred trinajstimi leti začela voditi lastno jezikovno šolo. Namenoma majhno, butično, osebno. Da se vsakdo, ki pride k meni, počuti posebnega in cenjenega. In ker je takšno delo pravzaprav hobi, sem se takoj tudi sprijaznila z mislijo, da takšna služba dolgoročno verjetno ne bo realna in si bom nekoč morala poiskati 'pravo' službo. Kako sem se motila! V teh letih sem se primarno posvetila zgodnjemu učenju jezika, zaradi tega pridobila tudi izobrazbo vzgojiteljice predšolskih otrok, vmes z igrivo nemščino spoznala vse starejše otroke lokalnega vrtca, v koronskem času začela sodelovati z jezikovnim inštitutom iz Nemčije, tako da zdaj poučujem tudi odrasle širom po svetu. In še bi lahko naštevala. Poslovnih izzivov ne zmanjka, vsak je drugačen in poseben. In v tem je glavni čar,« pravi Maja, ki prisega na vseživljenjsko in vsestransko učenje.

Mateja Jordovič Potočnik
Maja Helbl prej

Celotno zgodbo si preberite v reviji Jana, št. 28, 11. julij, 2023.

Nasvet frizerke in mojstrice ličenja:

»Kot sem že omenila, nisem ravno pogumna, da bi se lotevala sprememb. Frizerja obiščem bolj poredko, zato je bila tale preobrazba zame nekaj res izjemnega,« je povedala Maja, ki je na lepšanje prišla z zelo svetlimi, od barvanja uničenimi lasmi. S frizerko Mojco sta se dogovorili, da jo pobarva na oranžen odtenek, ki ji lepo poudari njen topli odtenek polti in zelenkaste oči. Seveda pa jo je tudi postrigla in ji naredila pričesko, s katero je z veseljem zakorakala v peto desetletje življenja.

Maja je mojstrici ličenja Manci Maselj zaupala, da pri ličenju prisega na naravne odtenke, le občasno si na očeh potegne kakšno črno črto. In ker si ni želela preveč intenzivnih barv, se je Manca odločila za bolj nežen make up. Oči ji je poudarila v zelenih in rjavih odtenkih, ki so se lepo ujeli z nežno rožnato šminko na ustih.

Mateja Jordovič Potočnik
Maja Helbl potem

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!