Zgodbe

FOTO: Preobrazba mlade in marljive medicinske sestre

Andreja Comino
23. 3. 2023, 11.00
Deli članek:

Urška je nedavno postala diplomirana medicinska sestra. Ker zaradi dela in učenja ni imela časa za nagrado ter proslavljanje, je bila preobrazba svojevrstno crkljanje, ki si ga že dolgo ni privoščila.

Mateja Jordovic Potocnik
Preobrazba Urške Hanc

23-letna Urška Hanc iz Dobrove pri Ljubljani je vajena živahnega vrveža v veliki družini. Pri njih doma je namreč vedno veselo, saj je pri hiši kar šest otrok. »Imam še dva brata in tri sestre in mi pajdašev za igro ni nikoli zmanjkalo. Če ne drugega, pa se vsaj lahko s kom spreš. Sicer pa se z vsemi dobro razumemo in radi preživljamo čas skupaj. Veliko otrok pa je pomenilo tudi zgodnji vstop v svet odraslosti in odgovornosti, za kar sem še posebej hvaležna,« je povedala Urška, ki je ob študiju ves čas pridno delala. Januarja je postala diplomirana medicinska sestra, ki je že nekaj časa v službi. Ker zaradi dela in učenja ni imela časa za nagrado ter proslavljanje, je bila preobrazba svojevrstno crkljanje, ki si ga že dolgo ni privoščila.

Mateja Jordovic Potocnik
Urška Hanc prej

Ličenje: Manca Maselj

Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion

Kozmetika: Christian Dior

Lasna kozmetika: LITERAM Care line

Pričeska: Aljoša Katrašnik za LITERAM INSTITUTE  Salon Piskar, Miševa 1, Domžale

Obleka: Cherry Monday Ljubljana

Nakit: Lunca, Ljubljana

»Pred desetimi leti smo se iz Ljubljane preselili na Dobrovo. Bila sem ravno na prehodu iz osnovne v srednjo šolo, zato je bilo zame precej zahtevno končati zadnji razred devetletke na drugi šoli, z drugimi učitelji in sošolci. Najstniki take spremembe doživljajo kot težke. Nato pa je bilo spet treba spoznavati nove sošolce ... Zdi se mi, da je bilo eno samo poslavljanje – od ene osnovne šole, pa od druge, prijateljev, sosedov. Ker sem si želela priti na točno določeno šolo, sem se še toliko bolj zagnala v učenje,« je povedala Urška. Z veseljem je hodila še sosedom pomagat na kmetijo.

Urškino zgodbo lahko preberete v reviji Jana, št. 12, 21. 03. 2023.

Mateja Jordovic Potocnik
Urška Hanc potem

Nasvet frizerke in mojstrice ličenja

»Moja sestra in še ena sodelavka sta frizerki in obe me z veseljem vzameta v roke, kadar je treba in si tega zaželim. Rada sem drzna in všeč so mi spremembe: pobarvana sem bila že na rdeče, čisto črno, vijolično, svetlo rjavo ... Občutljiva sem samo za dolžno las. Na glavi mi lahko delajo vse, samo strižejo ne. Saj veste, kako gre, ko ti frizer reče, da te bo postrigel za en centimeter, pa si potem čisto drugačen. Tile frizerski centimetri so lahko res čisto posebna merska enota,« se je šalila Urška. Na preobrazbo je prišla s temnimi dolgimi in precej izsušenimi lasmi, ki so bili potrebni posebne nege. Lase so ji še potemnili, in ker si ni želela krajših las, se je še posebej razveselila igrivih kodrov, s katerimi je bila videti kot prava diva.

Mojstrica ličenja Manca Maselj je pohvalila Urškino prekrasno mlado polt. Ker ni imela dela s prekrivanjem nepravilnosti na koži obraza, ki jih prinesejo napačna nega in leta, se je bolj posvetila poudarjanju oči, lic ter ust. Mladostno svežino ji je še bolj poudarila z rožnatimi odtenki. Te je uporabila tako na vekah, licih kot ustnicah.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!