Zgodbe

Upam, da si nekoč nekje spet skočiva v objem!

Andreja Comino
24. 1. 2022, 22.00
Posodobljeno: 24. 1. 2022, 23.45
Deli članek:

23. novembra lani je imela Nina Grilc zjutraj pregled v porodnišnici, saj naj bi čez dva tedna rodila tretjega otroka. »Z Markom, ki je bil delovno v Avstriji, sva se tega jutra slišala trikrat. Kadar nismo bili skupaj, sva bila vedno na zvezi večkrat na dan. Po pregledu sva se znova slišala in povedal mi je, da je izgubil poročni prstan. Temu sva se oba precej nasmejala, saj sem nekako pričakovala, da se bo z njegovim življenjskim slogom to prej ali slej zgodilo. In prstan je samo prstan … Takrat sem zadnjič slišala njegov glas. Proti večeru pa so na vratih potrkali policisti. Ko je eden izmed njih začel govoriti, sem ves čas razmišljala, kaj sem naredila narobe, da so prišli pome. Šele ko je izrekel besede, da se je moj mož smrtno ponesrečil, so se moje misli ustavile in sem zablokirala,« dva meseca po nesreči 38-letnega odličnega deskarja na snegu pripoveduje njegova žena Nina, ki je prava borka. Tri tedne zatem je rodila njunega tretjega otroka, hčerko Alasko Olivio. Posebej za Jano nam je zaupala, kako zmore iti dalje.

Osebni arhiv
Nina Grilc: "Težko je. Marko je bil res oče, kakršnega si želi vsak otrok."

Nina je ena tistih mladih žensk, ki jih preprosto moraš imeti rad: simpatična, energična, srčna, neskončno radovedna, iskriva in pripravljena na vse avanture. »Drugače pa sem po poklicu glasbenica. V Londonu sem končala glasbeno akademijo in si tudi poslovno v tej smeri nabrala kar nekaj izkušenj, med nosečnostjo s hčerko Emmo pa sem se vrnila v Slovenijo in tukaj svoje znanje zapakirala bolj v posojanje glasu v risankah, reklamah, v režijo, PR in marketing. Vedno sem bila rada športno aktivna, vendar sem na snežno desko stopila šele skupaj z Emmo leta 2018,« pripoveduje. Marka je spoznala leta 2009. Sestrin mož je bil takrat producent in snemalec pri Markovem filmu The Grilomentary, sestra pa je imela v istih prostorih predstavitev svoje kolekcije.

Serijsko samozavesten. »Še sanjalo se mi ni, kdo je Marko. Vse skupaj se je začelo z njegovim stavkom: 'Jaz sem drugače ful hud border.' Bil je kar malo užaljen, da nisem vedela, kdo je. Na račun tega večera sva se velikokrat smejala, saj sta se najini zgodbi o njem precej razlikovali. Dejstvo pa je, da sva v trenutku vedela, da je med nama nekaj posebnega. Dve leti sva se videvala, kadar sva uspela, v Ljubljani, Londonu,  Avstriji ... Leta 2011 pa sva se odločila, da si želiva kljub razdalji in morebitnim preprekam zaradi življenjskih slogov poskusiti z zvezo. Marko je bil izredno samozavesten in odločen človek. Kadar si je nekaj želel, je to tudi dobil. Zato se je za to potezo odločil kar sam. Nekega četrtka zvečer mi je sporočil, da mi je za petek zvečer rezerviral vozovnico za Avstrijo. Pobral me je na letališču in peljal v enega najlepših hotelov ter me tam v sobi s petdesetimi tekmovalci, sponzorji in prijatelji predstavil kot svojo punco. Prav veliko izbire mi ni dal. Seveda sem bila vesela, da je to storil, saj mi je v dveh letih zelo prirasel k srcu. Oboževala sem njegov smisel za humor, nalezljivi smeh in mehko srce. Moral si ga imeti rad, izredno pa me je privlačil tudi njegov videz. Tudi po dvanajstih skupnih letih sem se ob njem počutila kot zatreskana najstnica. Ni bilo lepšega, ko me je vsak večer objel s svojim močnim telesom,« pripoveduje Nina. Seveda pa je bilo kar zahtevno usklajevati skupne trenutke. Nista se videla, kolikor bi si želela, še posebej po tem, ko se jima je rodil Maxx in nato še Emma. Veliko stvarem se je morala odreči, da je lahko Marko nadaljeval svojo kariero, ona pa se je večinoma posvečala otrokoma.

»Vedno ga je bilo užitek gledati, s kakšno vnemo je počel, kar je, in kako močno je v tem užival. Zato sem ga v tem vedno podpirala. Ko imaš nekoga tako zelo rad, je vsak njegov uspeh tudi tvoj in vsak njegov neuspeh prav tako. Skupaj sva se odločila, da je čas, ki ga preživimo skupaj, pomembnejši od vsega drugega, in šport je ta, ki ohranja zdrav duh v zdravem telesu. Ker sem tako zelo občudovala njegov užitek v deskanju in njegovo strast do tega športa, sem se odločila, da se mu priključim. Od tistega trenutka sem vedela, da je bila to ena boljših potez v mojem življenju,« pove Nina in doda, da sta le Alasko spočela načrtno.

Več v reviji Jana št. 425.1.2022