Nasveti

Na meniju so šparglji

Lara Jelen
21. 4. 2024, 05.07
Deli članek:

Sezona špargljev je končno tu, in če se slučajno ne morete odločiti, kako bi si jih pripravili danes, vam ponujamo tri odlične ideje.

Profimedia
Gratinirani šparglji

Gratinirani beluši

Sestavine

500 g belušev

150 g šunke

1 jajce

100 ml smetane

70 g parmezana

sol

poper

peteršilj

Priprava

1. Očiščene beluše (tako imenujemo bele šparglje, lahko pa brez zadržkov uporabite tudi kar zelene) položite v vrelo osoljeno vodo. Kuhajte približno 5–7 minut, nato jih odstranite iz vode in dobro odcedite.

2. Po dva ali tri kose jih skupaj zavijte v tanke rezine šunke ali pršuta in razporedite v pekač.

3. Stepite jajce s smetano, ščepcem soli in poprom. Na koncu vmešajte v zmes dve tretjini naribanega parmezana. S tem prelijte beluše, potresite s preostalim naribanim sirom, postavite v ogreto pečico in počasi pecite približno 15 do 20 minut.

Še več  receptov za pripravo jedi iz špargljev vas čaka v reviji Jana,  št. 16., 16. april, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!