Nasveti

Ko krožniki ozelenijo

Lara Jelen
11. 4. 2024, 06.00
Deli članek:

Pomlad nam ponuja ogromno dobrega, svežega, ravnokar zraslega in okusnega. Z razlogom. To je hrana, ki naše telo prebudi iz zimskega spanja. Škoda bi bilo zamuditi šparglje, čemaž in vse drugo, kar nam je na voljo le kratek čas. Tekst: L. J. Foto: PROFIMEDIA

Profimedia
Tunine kroglice in špageti s čemaževim pestom

Tunine kroglice in špageti s čemaževim pestom

Sestavine

  • 2 konzervi tune (180 g)
  • 1 majhna čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 žlička polnomastne gorčice
  • 2 jajci
  • sol
  • mlet črni poper
  • drobtine za zgostitev
  • olje za cvrtje
  • 400 g špagetov

čemažev pesto z grahom

  • 100 g čemaža
  • 200 g graha
  • 50 g naribanega parmezana
  • 50 g orehov
  • 80 ml oljčnega olja
  • 1 limona

Priprava

1. Tuno odcedite in stresite v skledo. Dodajte na drobno sesekljano čebulo, 1 strok česna, gorčico, jajce, sol in poper. Vse skupaj dobro premešajte in zgostite z drobtinami, toliko, da boste lahko oblikovali kroglice.
2. Kuhan grah (lahko uporabite kar tistega iz konzerve) in čemaž v mešalniku zmešajte s strokom česna, parmezanom, oljčnim oljem in orehi. Pesto začinite s soljo, poprom in limoninim sokom.
3. Iz tunine oblikujte kroglice. V vročem olju jih ocvrite, da se z vseh strani zlato obarvajo.
4. Špagete skuhajte v skladu z navodili na embalaži. Odcedite jih in zmešajte s pestom. Na krožniku jih obložite s tuninimi kroglicami.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 15., 9. april, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!