Nasveti

Čokoladna pena z viskijem

L. J.
3. 4. 2024, 02.03
Deli članek:

Pregrešno dobra čokoladna pena je v tem receptu začinjena z viskijem. Če jo bodo jedli otroci, alkohol nadomestite s pomarančnim sokom.

Profimedia
Čokoladna pena z viskijem

Sestavine (za 6 kozarčkov)

80 g mlečne čokolade
2 lista želatine
400 ml smetane za stepanje
40 ml polnomastnega mleka
40 ml viskija
cimet za posipanje
Za čokoladno dekoracijo:
60 g temne čokolade s 70 % kakava
120 ml smetane za stepanje
1 žlica medu

Priprava

1. Mlečno čokolado stopite nad vodno paro, v skodelici z mlekom in 200 g smetane za stepanje. Želatino namočite v hladno vodo in pustite, da nabrekne. Preostalo smetano stepite. 
2. V stopljeno čokolado dodajte zmehčano želatino, dobro zmešajte, da se želatina razpusti, nato pa previdno in na rahlo primešajte k stepeni smetani. Dodajte še viski. Postavite v hladilnik in pustite počivati vsaj 3 ure ali še raje čez noč.

2. Za čokoladno dekoracijo nad vodno paro v skodelici z 30 ml smetane raztopite 60 g temne čokolade. Preostalo smetano čvrsto stepite. V stopljeno čokolado primešajte med, nato pa oboje skupaj primešajte stepeni smetani. Postavite v hladilnik vsaj za 3 ure ali čez noč.

3. Ohlajeno čokoladno peno razdelite v okrasne kozarce. S temno čokoladno kremo napolnite slaščičarsko vrečko in jo nabrizgajte na čokoladno peno. Posujte s cimetom in postrezite.

Še več slastnih  receptov vas čaka v reviji Jana, št. 14., 2. april, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!