Nasveti

Korenčkove tortice s pistacijevo kremo

Lara Jelen
31. 3. 2024, 06.00
Deli članek:

Če sodimo po tisti znani risanki iz otroštva, je tam, kjer se potika zajček, na voljo tudi korenček. Ga bo našel?

Profimedia
Korenčkove tortice

Sestavine

Testo:

140 g korenja

sok polovice limone

4 jajca

150 g sladkorja v prahu

150 g masla

150 ml kisle smetane

100 g mletih orehov

300 g moke

½ vrečke pecilnega praška

Nadev:

200 ml smetane za stepanje

250 g mehke skute

100 g sladkorja v prahu

1 vrečka vaniljevega sladkorja

4 žličke pistacijeve paste

užitno cvetje za okras

Priprava

1. Korenje očistite in naribajte. Pokapajte ga s sokom polovice limone. Beljake in polovico sladkorja stepite v čvrst sneg. Zmehčano maslo s preostalim sladkorjem in rumenjaki penasto stepite.

2. Obe masi previdno združite in dodajte kislo smetano, nariban korenček in sesekljane orehe ter na hitro premešajte. Na koncu dodajte presejano moko s pecilnim praškom ter previdno vmešajte z lopatko.

3. Pripravljeno testo razporedite na pekač, obložen s papirjem za peko. Pecite v ogreti pečici na 180 °C približno 40 minut. Po peki pustite, da se biskvit na papirju ohladi, nato pa ga odstranite. Iz biskvita izrežite kroge s premerom 8 cm (če nimate modelčka, si lahko pri tem pomagate kar s kozarcem).

4. Smetano stepajte, dokler se ne zgosti. Skuto zmešajte s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem. Nato vmešajte stepeno smetano in pistacijevo pasto. S kremo napolnite slaščičarsko vrečko. Nadev nanesite na pripravljene biskvitne kroge. Po tri zložite drugega na drugega, da dobite tortice.

5. Tortice povrh premažite s preostalo kremo in okrasite z užitnimi cvetovi.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana,   št. 13., 26. marec, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!