Nasveti

Prostovoljno pred poroto: Zamenjal me je za starko

Uredništvo
24. 1. 2024, 07.00
Deli članek:

Jožica je prizadeta, ker ima bivši mož partnerko, ki je starejša od 75 let. Pa ne le to, potrebuje tudi pomoč zaradi težav z zdravjem, kar bivšemu ustreza, ker se počuti koristnega. ' Njegovo vedenje se mi zdi skoraj sprevrženo, kaj o tem menite vi?'

dreamstime
fotografija je simbolična

Imate tudi vi nevšečnost, ki bi ji radi prišli do dna s pomočjo porote? Porotnikom pišite na: Revija Jana, Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje ali na e-naslov: jana@media24.si, s pripisom Prostovoljno pred poroto.

"Dobro leto je, kar sva se z možem ločila. Otroci so odrasli in šli od hiše, midva sva se že veliko prej odtujila, in potem sem enkrat rekla, da bi bilo še najbolje, če bi šla narazen. Strinjal se je in sva kar hitro vse uredila. Otroci niti niso bili presenečeni nad najino odločitvijo, tako da se je vse skupaj dobro izšlo. Zdaj pa sem na neki čuden način prizadeta, ker ima mož novo partnerko, in to ne samo starejšo od mene, ki jih imam 60, ampak tudi od sebe. Že na pogled je, no, stara. Mož jih ima 66, ona pa jih je menda presegla 75. Pred časom smo se slučajno srečali, bivši mož jo je podpiral, ker ima neko bolezen in težje hodi, bilo je, kot da podpira svojo mamo. Potem sva se z možem srečala še enkrat na vnukovem rojstnem dnevu, in sem ga vprašala, kako to, da si je izbral tako partnerko, pa je rekel, da se končno spet počuti mladosten in svež, poln energije, koristen za nekoga. V zadnjih letih najinega zakona mu na kraj pameti ni padlo, da bi šel kam z menoj ali počel kaj zase, zdaj se gre pa negovalca. To se mi zdi čudno in tudi žaljivo do mene. Zame ni nikoli tako skrbel, če sem bila slučajno bolna. In če se želi počutiti koristen, lahko tudi popazi vnuke ali naredi kaj za svoje otroke, pa na to ne pomisli. Njegovo vedenje se mi zdi skoraj sprevrženo, kaj o tem menite vi?"

- Jožica

Odgovore porotnikov si lahko preberete v reviji Jana, št. 4., 23. januar, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!