Nasveti

Starodavno tirolsko izročilo: Številke mojega življenja

jk
3. 12. 2023, 08.00
Deli članek:

Ob zaključevanju leta se veliko ukvarjamo s številkami. In darili. Pa obdarimo še sebe z novim znanjem, do katerega se bomo dokopali z malce računanja. Na Tirolskem si, na primer, z rojstnim datumom pomagajo do dragocenih namigov za prihodnost.

Shutterstock
Obdarite se z znanjem ...

Veliko številsko kolo, sestavljeno na osnovi tirolske tradicije, je pomoč, s katero lahko izboljšamo odnose, zastavimo uspešno kariero, odkrijemo svoje skrite talente in se zavemo svojih šibkih lastnosti. Če nič drugega, pa se bomo ob računanju zagotovo zabavali. Kolo je izrisano tako, da so števila na njem razporejena glede na strani neba in po barvah. Datum našega rojstva pa je tista številska osnova, ki nam pomaga bolje razumeti naše potenciale.

 Kako uporabljamo številčno kolo

Izhodiščno število je datum rojstva, ki ima pomemben simboličen pomen. Posamezna števila so razporejena glede na smer neba in imajo tudi svoj barvni značaj, skupaj pa nosijo pomembne podatke o naši osebnosti.

Zapišimo svoj rojstni datum, pri čemer dvomestna števila zapisujemo kot posamična števila, na primer: za rojstni datum 12. 9. so to števila 1, 2 in 9. Posebno pravilo velja za letnico rojstva, pri kateri upoštevamo le zadnji dve števili, ki pa ju tudi zapišemo posamično. Osebe, rojene leta 1966, število 6 zapišejo samo enkrat. Na ta način dobimo na osnovi svojega rojstnega datuma največ šest števil, lahko pa tudi manj, pač glede na upoštevanje zgoraj navedenih posebnosti.

Ko imamo zapisana vsa števila, ki nas opredeljujejo, jih poiščemo na številskem krogu in preberemo njihov pomen v razlagi. Določen pomen imajo tudi vsa števila, ki jih naš rojstni datum ne zajame – ta namreč pokrivajo vse, kar je za nas neustrezno.

Števili 4 in 9

Zahod: ostroumnost in veščine

Prirojena radovednost, nadarjenost za ročne spretnosti, vztrajnost, ki pomaga pri prebijanju skozi preizkušnje, ostroumnost – to so lastnosti, omogočajo prodornost, zaradi katere lahko človek v življenju daleč pride. Najbolje se taki ljudje počutijo v poklicih, v katerih ustvarjajo kaj otipljivega, še najraje delajo s svojimi rokami, pri čemer so tudi zelo vešči. Običajno so izvrstni rokodelci, tehniki, pogosto se izkažejo tudi kot dobri trgovci. So bolj materialistično usmerjeni, svoje realno okolje pa znajo dobro prilagajati svojim potrebam in pričakovanjem.

Števili 1 in 6

Sever: karizma, vizije in odločnost

Ti številki posameznikom zagotavljata intelekt in željo po znanju. Mnogi med njimi delajo v medijih, pogosto se odločajo za učiteljski poklic, so pa tudi pisatelji ali igralci. Odlikuje jih pogum, so zelo zagnani, močno naravnani k doseganju ciljev, pri čemer so temeljiti in poglobljeni. Pogosto se izkažejo z obilo modrosti. Znajo poskrbeti za to, da njihovi talenti, znanja in izkušnje odmevajo v javnosti, saj so radi opaženi ter celo v središču pozornosti. Njihova slabost je, da se jih hitro razdraži ali užali.

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana,  št. 48, 28. november, 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!